BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Motominds Experience Days: dé ontmoetingsplek voor motorliefhebbers

Motominds Experience Days: dé ontmoetingsplek voor motorliefhebbers

KORTRIJK – Voor het tweede jaar op rij zakken motorliefhebbers op 4 en 5 mei af naar Kortrijk Xpo voor de Motominds Experience Days. Dit belevingsevenement voor en door motorrijders vindt plaats, samen met Ink-Town. Groter dan ooit tevoren. Nog meer motoren, nog meer spektakel en nog meer ruimte voor beleving.

Motominds is een unieke mix van motoren en spektakel, doordrenkt van de motorrijderslifestyle. Alle motorrijders, aspirant-motorrijders, maar ook liefhebbers en niet-rijders die van de motorcultuur houden, zijn welkom. Ook voor kinderen wacht een dag vol beleving. Onder begeleiding van de ervaren trainers van MX for Kids, kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar op Motominds hun eerste motorervaringen opdoen.

Marktleiders onder één dak

Honda, Yamaha, KTM, Suzuki, BMW, Benelli … stellen er hun nieuwste modellen voor. Bezoekers kunnen de verschillende motoren meteen uittesten via georganiseerde testritten in de omgeving van Kortrijk of tijdens rij-inititaties op het testcircuit.

Nieuw dit jaar, is de aanwezigheid van Energica Motor Company, toonaangevende fabrikant op het gebied van high-performance elektrische motorfietsen ‘Made in Italy’. E-mobiliteit is een hot item en krijgt dus een gepaste plaats op Motominds.

Naast de motoren ontdekt de bezoeker ook allerlei accessoires, kledij en snufjes in motorland. Ook exposanten als Motorsport Vlaanderen, Motorrijder, Autorijscholen Lust en Motormeiden tekenen present.

Beleving centraal

Bij de Motominds Experience Days draait het om beleving. Op de agenda staan onder meer +1200 testritten, rij-initiaties, een parcours waar de bezoeker zijn/haar motorskills kan testen, live optredens, een Biker’s Bar, barber shops, stuntshows en voor het eerst, exclusief in België te zien op Motominds: de Wall of Death. Nieuw dit jaar is ook het Offroad Demoparcours waar bezoekers naar hartenlust offroad motoren kunnen uittesten. Wie wil, kan een tattoo laten zetten op Ink-Town, waar zo’n 120 internationale artiesten aanwezig zijn.

Winacties

Motominds organiseert ook twee prachtige winacties. Studio Brussel, dat op zaterdag live vanop Kortijk Xpo uitzendt, schenkt vrijdagochtend tijdens de finale bij “Fien & Thibault Staan Op” een Honda CL500-motor weg ter waarde van € 7.199. Daarnaast maken bezoekers ook kans op een unieke motorreis ter waarde van € 4.000 naar het prachtige Noorwegen.

Praktisch

Locatie: Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk. Ingang via Kortrijk Xpo Zuid & Noord

Datums: Zaterdag en zondag 4 -5 mei 2024 van 10u tot 18u30

Tickets: In voorverkoop kost een dagticket € 15 en een weekendticket € 21. Aan de kassa betaalt men respectievelijk € 20 en € 25. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. Een ticket geeft toegang tot zowel Motominds als Ink-Town.

Voor meer informatie en tickets, bezoek https://www.motominds.be/nl/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws