BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Ruben Struyve (21) uit het West-Vlaamse Zwevezele uitgeroepen tot Sommelier of the Year 2024

Ruben Struyve (21) uit het West-Vlaamse Zwevezele uitgeroepen tot Sommelier of the Year 2024

ZWEVEZELE – Gisteren werd de verkiezingsuitslag van de 14de editie van ‘Sommelier of the Year’ bekendgemaakt. Begin februari legden de drie best geklasseerden van elke provincie een sommelierproef af. De kandidaten die het best presteerden, werden uitgeroepen tot provinciale laureaten. De blindproef met alcoholvrije wijnen en kazen had een hoge moeilijkheidsgraad. Wie er uitsprong was de 21-jarige Ruben Struyve. Hij is afkomstig van Zwevezele maar werkt in het Ardeense restaurant “La Table de Maxime”. Hij behaalde de hoogste score en mag dus voortaan de titel Sommelier of the Year 2024 achter zijn naam schrijven.

De finalisten kregen begin februari bij de proef voor de ‘Sommelier of the Year 2024’ een bord met drie kazen voorgeschoteld. Ze moesten ook acht alcoholvrije wijnen blindproeven. De opdracht was de beste pairing voor te stellen met bijhorend glas.

De verkiezing ‘Sommelier of the Year’ is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier, waarbij de dagelijkse inzet en het professionalisme gelauwerd wordt. Om in aanmerking te komen voor de titel, moeten de kandidaten in een Belgisch restaurant werken en relevante beroepservaring hebben. Daarnaast moeten ze ook over de nodige technische kennis en communicatievaardigheden beschikken. Ze moeten vertrouwd zijn met de technische aspecten van een wijnkaart en het beheer ervan. Tot slot moeten ze ook aandacht schenken aan een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

De organisatie van de verkiezing is in handen van Home & Table by Meyhui, Foodprint en Club Prosper Montagné (CPM). Dit jaar maakten naast voorzitter Baudouin Meyhui ook Guido Francque, Frank Desmedt, Mathieu Vanneste, CPM-voorzitter Robert Vanlandeghem en enkele regelmatige restaurantbezoekers deel uit van de jury.

De verkiezing werd voor het eerst georganiseerd in 2010. Een sommelier kan de titel van ‘Sommelier of the Year’ maar eenmaal in de wacht slepen. Gewezen winnaars kunnen bijgevolg niet meer worden voorgedragen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

Nieuwe Stadswandelroute in Torhout

TORHOUT – Westtoer, provincie West-Vlaanderen en de stad Torhout introduceren de nieuwe Stadswandelroute Torhout. De route van 3,6 km is bewegwijzerd met 80 metalen klinknagels