BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Uitverkochte voorstellingen voor “Maria Dolores Esperanza” in zaal Kubox

Maria Dolores Esperanza

KUURNE – Afgelopen weekend sloegen de Koninklijke Harmonie Moed & Vlijt Kuurne, de Stadsharmonie Wervik en de leerlingen van de  Harelbeekse Academie de handen in elkaar voor de opvoering van het familiale muziektheater “Maria Dolores Esperanza”.  Daarbij kregen ze de steun van onder meer “The Majo’s of Kuurne” en Lien Vanhauwaert met de Gioventù jeugdharmonie Kuurne.  Telkens werd de opvoering gebracht in een nokvolle Kubox en werd de plezante komedie gesmaakt door alle aanwezigen. 

“Afgelopen weekend heb ik enorm genoten van de prachtige samenwerking tussen alle deelnemende partners aan het familiale muziektheater ‘Maria Dolores Esperanza’”, vertelt dirigent Victor Herman, “Het doet mij enorm deugd om met jonge en minder jonge getalenteerde jeugd zo’n mooie productie te kunnen realiseren!  Maar ook alle helpende handen achter de schermen verdienen een welgemeend woord van dank, want ook zonder hen zou zoiets immers niet mogelijk zijn.   Samen met “The Majo’s of Kuurne”, alle deelnemende acteurs en actrices, dansers en Lien Vanhauwaert met Gioventù jeugdharmonie Kuurne werd telkens een mooie voorstelling gegeven om trots op te zijn.” 

Maria Dolores Esperanza werd geschreven door Alain Verhoeven uit Lauwe en zit vol spanning, avontuur, romantiek, misdaad en humor en handelt over een exotische kipachtige vogel met rode en blauwe veren die geen eieren maar tomaten legt. In dit vrolijke en grappige muziektheaterstuk liepen echter nog meer rare vogels rond wat leidde tot grappige en toch spannende situaties.  Naast deze samenwerking slaan de Koninklijke Harmonie Moed & Vlijt Kuurne en de Stadsharmonie Wervik binnenkort nogmaals de handen in elkaar, meer bepaald op zaterdag 23 maart, gezien dan beide harmonieën in Wervik een concert geven onder de naam ‘Filmharmonic’, een concert die ook al eerder in Kuurne werd opgevoerd. 

Maria Dolores Esperanza
« van 2 »

Foto’s Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws