BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Wereldkampioen Mathieu Van der Poel eerste in E3 Saxo Classic

E3 Saxo Classic

HARELBEKE – Wereldkampioen Mathieu Van der Poel deed vrijdagnamiddag wat van hem verwacht werd, winnen!  Met demarrages op onder meer de Taaienberg, de Stationsberg en de Paterberg reed Van der Poel de concurrentie zonder al te veel problemen in de vernieling. Pechvolgel van de dag in de 66 ste editie van de E3 Saxo Classic was Wout van Aert die betrokken raakte in een valpartij.  Daarvan kon Van der Poel profiteren en alleen richting finish in Harelbeke fietsen.

De slotkilometers van de E3 Saxo Classic werden echter nog geteisterd door regen, waardoor de wedstrijd er nog eentje werd voor echte Flandriens.    Ondanks de opnieuw sterke prestatie van wereldkampioen Van der Poel liep het echter toch bijna mis op een dertigtal kilometers van de eindstreep.   Toen de wereldkampioen ervoor koos om rechts van de rijweg te gaan fietsen doken plots een groepje voetgangers op die als nog ondanks de wedstrijd al volop aan het voorbijkomen was de weg wilden gaan oversteken.  Gelukkig werd deze actie tijdig opgemerkt zodat Van der Poel nog snel kon corrigeren.   Jasper Stuyven werd tweede en Wout van Aert verdienstelijk derde.

E3 Saxo Classic

Foto’s Samson

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 maart 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport
Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

Asfalteringswerken op Brugsesteenweg

KUURNE/HARELBEKE – Op zaterdag 13 april start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met het affrezen en heraanleggen van de toplaag

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen