BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws, Ongevallen

Bestuurder verliest controle over wagen en knalt tegen geparkeerd voertuig 

Bestuurder verliest controle over wagen en knalt tegen geparkeerd voertuig 

VLETEREN – Zondagmorgen omstreeks 03u47 kwam een lichte bestelwagen op de Woestenstraat (N8) te Vleteren uit de richting Ieper, week om nog onduidelijke reden naar links uit en botste naast de weg op een geparkeerd voertuig.

Door de klap werd de geparkeerde auto een 20-tal meter achteruit gekatapulteerd en kwam zo met de achterzijde tegen een betonnen naamsteen – een gedenkteken voor de Eerste Wereldoorlog, waar het opschrift “Station Lion Belge” op te lezen staat – terecht.

Onder invloed

Brandweer Westhoek, ziekenwagen en MUG kwamen ter plaatse en konden de bestuurder en passagier zonder veel moeite uit het verhakkelde voertuig halen. Volgens vaststellingen van Politiezone Arro Ieper, zaten twee 22-jarige mannen uit Vleteren in de bestelwagen. De bestuurder was onder invloed en bleek niet gewond, maar werd toch ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, net als zijn passagier die licht gewond werd. Beide voertuigen zijn total loss. De gevel van de woning liep lichte schade op.

Een verkeersdeskundige van het parket van West-Vlaanderen kwam ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het verkeer moest tot na de vaststellingen en de takelwerken over één rijstrook. Door het nachtelijke uur, bleef de hinder beperkt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Brandweer en Politie, Nieuws, Ongevallen