BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Dodehoekcampagne blijft letterlijk van levensbelang

Dodehoekcampagne blijft letterlijk van levensbelang

WEVELGEM – Vermits de ‘dode hoek’ bij vrachtwagens en bestelwagens nog altijd de oorzaak is van vele dodelijke fietsongevallen, blijft het absoluut noodzakelijk, dat jongeren zich bewust zijn van het bestaan van de dode hoek.

Het lokaal bestuur van Wevelgem zet in op verkeersveiligheid in zowel het fietsplan als het mobiliteitsplan.

Met eigen ogen

Jaarlijks krijgen de leerlingen van het vijfde leerjaar van alle scholen in Wevelgem dodehoeklessen. Aangezien scholen meestal geen vrachtwagen hebben, werkt de gemeente samen met supermarktketen Delhaize om deze lessen te organiseren. Delhaize biedt een opleiding aan waarbij kinderen bewust worden gemaakt van de gevaren van de dode hoek. De leerlingen mogen plaatsnemen in de vrachtwagencabine en in de donkere oplegger, om zelf te ervaren wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet kan zien. Ze leren ook het belang van het dragen van een fluohesje. De lessen vinden plaats op verschillende datums en locaties in Wevelgem en Gullegem, waarbij de leerlingen de gelegenheid krijgen om de dode hoek te ervaren.

Praktisch

In Gullegem kregen de leerlingen deze waardevolle lessen gisteren op de parking in de Peperstraat. Daar werd een plaats vrijgehouden voor de 17 meter lange vrachtwagen. Vandaag zijn de leerlingen van Wevelgem aan de beurt van 8u45 tot 15u30 (met middagpauze van 12u tot 13u20), de vrachtwagen zal dan parkeren op het Guldenbergplein. Tot slot krijgen ook de Moorseelse leerlingen voorlichting over de dode hoek op vrijdagvoormiddag 19 april op de parking Secretaris Vanmarckelaan.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Verbinden op school

Verbinden op school

WEVELGEM – Pesten, het is iets van alle tijden. Zichzelf beter voelen door de andere ‘kleiner’ te maken … het kan veel leed veroorzaken. Na