BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Eerste Slalom voor Mathéo Pauwels met pas aangekochte tweedehandswagen

Mathéo Pauwels

HARELBEKE/KUURNE – Een van de 88 deelnemers die afgelopen Paasmaandag aan de start kwamen van de slalom van Kuurne, die plaatsvond in het Industriepark Kortrijk Noord, was Mathéo Pauwels (18) uit Stasegem. Ondanks dat Mathéo pas drie weken geleden slaagde voor zijn rijbewijs, durfde hij toch tussen diverse ervaren rallypiloten van start te gaan en zijn kans te wagen.

Op Paasmaandag vond voor de negende keer de Slalom van Kuurne plaats. Het was Autostal Hemicuda die het evenement negen jaar geleden nieuw leven inblies. In de jaren ’70 en ’80 werd de slalom lange tijd gehouden op de parkeerplaats van het Ring Shopping Center, totdat daar plotseling een einde aan kwam. Ook dit jaar was de Slalom van Kuurne opnieuw dé plek voor talloze slalompiloten en autoliefhebbers. Een van de jongste deelnemers aan de wedstrijd was Mathéo Pauwels uit Stasegem. “Voor mij is deze wedstrijd een ware uitdaging waar ik eens iets nieuws kan uitproberen, wetende dat ik pas op 21 februari mijn rijbewijs wist te behalen”, opent Mathéo, die de richting automechanica volgt op school, “Op het allerlaatste moment ben ik er nog in geslaagd om een tweedehands Toyota Starlet met 100.000 kilometer op de teller op de kop te tikken. Al waren op dat moment de inschrijvingen reeds afgesloten, toch heb ik het geluk gehad dat de organisatie van dit evenement welwillend was en mij nog de mogelijkheid heeft geboden om mij in te schrijven voor deze slalom. Voor mij is het alvast een jongensdroom die nu werkelijkheid is geworden. Veel tijd om aan de wagen te sleutelen heb ik alvast niet gehad, gezien ik hem pas zaterdagavond aankocht en in deze staat ermee aan de start kom. Starten doe ik alvast met olympische gedachten, gezien mijn bedoeling van mijn inschrijving is om er veel plezier en een unieke ervaring aan deze slalom over te houden.”

Genen van vader

Dat Mathéo dolgraag aan de slalom wilde deelnemen was eigenlijk niet zo verwonderlijk, gezien ook zijn vader Martin Pauwels zes jaar lang als rallypiloot heeft deelgenomen aan wedstrijden en hij nu de kans ziet om deze fakkel van hem over te nemen. “Veel risico loop je niet bij dergelijke wedstrijden”, gaat Mathéo verder, “Buiten een poortje raken kan er niet zoveel gebeuren. Eigenlijk mag ik wel zeggen dat Slalom mij totaal ligt. Dat heb ik ook bewezen in de allerlaatste ronde, gezien ik toen het parcours wat losser heb afgewerkt. Na de wedstrijd slaagde ik er zelfs in om de wagen waarmee ik aan de start kwam door te verkopen aan een van de andere deelnemers. De ervaring die ik beleefde aan de slalom van Kuurne heeft mij alvast gemotiveerd om ook volgend jaar opnieuw deel te nemen aan de wedstrijd samen met mijn vader.” Uiteindelijk wist Mathéo te eindigen op de 66 ste plaats.

Lees ook:
Dubbel zoveel kijklustigen als vorig jaar voor Slalom van Kuurne
Foto: Slalom van Kuurne lokt 80-tal piloten richting Kuurnse Industriezone

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport