BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Internationale persbelangstelling voor Beaufort24

Internationale persbelangstelling voor Beaufort24

BRUGGE – De achtste editie van Triënnale Beaufort kan bij internationale journalisten op veel belangstelling rekenen. Morgen, woensdag 10 april, is er een bezoek gepland aan alle deelnemende kustgemeenten, waaraan ook buitenlandse journalisten deelnemen. De organisatie loopt in samenwerking met Toerisme Vlaanderen. De verzamelde pers krijgt een uitgebreid bezoek aan de Kust én een geleid bezoek aan Triënnale Brugge voorgeschoteld.

Triënnale Beaufort trekt internationale aandacht en ontvangt 70 journalisten uit naburige landen. Het evenement brengt kunstenaars van over de hele wereld samen en inspireert zowel gevestigde als opkomende kunstenaars. Beaufort24 draagt bij aan het lokale culturele landschap.

De Kust als internationale kunstbestemming

Triënnale Beaufort zet de Kust op deze manier ook als kwalitatieve bestemming internationaal op de kaart. Uit onderzoek blijkt, dat toeristen die in kunst geïnteresseerd zijn, ook vaak grote interesse hebben in lokale gastronomie en andere culturele activiteiten.

Bezoek aan de volledige kust

De deelnemers aan de persreis komen uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zwitserland en ook de Scandinavische landen, Spanje en Italië.

Vanuit De Panne gaat het via Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort en Middelkerke-Westende naar Oostende, waar een korte lunch wacht. Daarna rijdt de bus verder naar De Haan-Wenduine, Blankenberge en Zeebrugge, om te eindigen in Knokke-Heist.

Na het bezoek aan de Kust rijdt het internationale gezelschap door naar Brugge, waar op donderdag 11 april de internationale persconferentie voor Triënnale Brugge gepland staat.

Meer info: www.triennalebeaufort.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws