BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Kennismaking voor 466 nieuwe inwoners

Kennismaking voor 466 nieuwe inwoners

MIDDELKERKE – Op een druk bijgewoonde verwelkomingsdag maakten 466 nieuwe Middelkerkenaars op zondag 28 april kennis met hun nieuwe thuis. Naast een ontvangst in Silt, ontdekten de nieuwe inwoners de gemeentelijke publieksdiensten en konden ze achter de schermen van enkele openbare gebouwen piepen.

In 2023 schreef Middelkerke 1.423 nieuwe inwoners bij in het bevolkingsregister. 466 daarvan kwamen naar de verwelkomingsdag in Silt. Ruim drie kwartier voor de start stonden de eerste nieuwe Middelkerkenaars al in de rij te popelen.

“De grote opkomst doet me een enorm plezier”, glunderde burgemeester Dedecker. In zijn korte verwelkoming verwees de burgemeester, naar het uitgebreide dienstenaanbod en de toekomstige projecten zoals de vernieuwing van de Middelkerkse zeedijk. “Jullie hebben overschot van gelijk om naar Middelkerke te verhuizen. We zijn de op één na snelst groeiende gemeente in de regio en plannen enkele opmerkelijke projecten. Dat is een trend die zich al enkele jaren doorzet. Als het zo doorgaat, komt de kaap van 20.000 inwoners wel erg dichtbij”, gaf burgemeester Dedecker nog mee.

Rondleiding achter de schermen

De nieuwe inwoners maakten kennis met enkele publieksdiensten. Het treintje nam hen mee op ontdekkingstocht achter de schermen van het gemeentehuis, sportpark de Krokodiel, de bib, het Welzijnshuis, De Branding, de werkhuizen, het infopunt toerisme en de lokale politie. Ze kregen ook een goedgevulde goodiebag mee.

Als alles goed gaat, komt er volgend jaar een nieuwe verwelkomingsdag. Wie zich in de loop van 2024 als nieuwe inwoners inschrijft, ontvangt automatisch een uitnodiging.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving