BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Negende en laatste Happy Handmadebeurs

Happy Handmadebeurs

KUURNE – Op zondag 28 april vindt de laatste editie van de Happy Handmadebeurs plaats. Na negen succesvolle edities trekt de organisatie achter de beurs met spijt in het hart er definitief de stekker uit wegens tijdsgebrek. De beurs ontstond ooit als een idee van het Jong Davidsfonds om mensen rond Moederdag inspiratie te bieden voor het vinden van een leuk Moederdaggeschenk.

Ondanks dat de interesse in de Happy Handmadebeurs jaar na jaar blijft toenemen en de organisatoren daarom voor deze editie Hoeve Vandewalle moeten inruilen voor zaal Kubox, zal er toch geen tiende editie van deze populaire beurs plaatsvinden. Tijdsgebrek en gebrek aan opvolging in het organiserend comité dwingen de organisatie om na deze editie definitief een punt achter de beurs te plaatsen.

Jong Davidsfonds

“Het idee ontstond in 2014 vanuit Jong Davidsfonds Kuurne, een onderdeel van het Davidsfonds,” vertelt Lien Haemers van het organiserend comité. “Vier enthousiaste jongeren, waaronder ikzelf, wilden immers een nieuwe activiteit uitwerken. Na een aantal edities van de beurs bleef ik uiteindelijk alleen over als organisator van het Jong Davidsfonds Kuurne. Studies, werk en verhuizing dwongen de overige leden helaas om te stoppen. Zelf wilde ik echter doorgaan met de Happy Handmadebeurs en ik zette door. Het was een idee van het Jong Davidsfonds, maar zonder de bestuursleden van Davidsfonds Kuurne kon deze creatieve beurs nooit plaatsvinden. Alle helpende handen hadden we echter nog steeds nodig om de beurs telkens opnieuw tot een goed einde te brengen. Het idee achter de Happy Handmadebeurs was en is nog steeds om creatievelingen de kans te bieden om hun werk te tonen en te verkopen. Niet rond kerstmis, waar je wel meer van zulke beurzen ziet, maar rond Moederdag om een leuk Moederdagcadeautje te vinden. Door corona kon de beurs echter twee jaar niet plaatsvinden, anders waren we nu al aan de elfde editie toe.”

Laatste editie van de beurs

Momenteel hebben zich al meer dan 40 standhouders geregistreerd om op zondag 28 april aanwezig te zijn. Ook voor deze editie moest de organisatie weer diverse standhouders op een wachtlijst plaatsen, zelfs nu de oppervlakte waarop de beurs zal plaatsvinden is verdubbeld ten opzichte van voorgaande edities. “Tijdsgebrek is de voornaamste reden waarom de beurs na deze editie definitief stopt,” gaat Lien Haemers verder. “Toen ik de handdoek in de ring gooide voor opvolging, bleek niemand geïnteresseerd te zijn. We hebben een werkgroep die de dag zelf helpt organiseren en de selectie van de standhouders maakt. Maar ook de voorbereiding van de beurs is een tijdrovende klus. Het mailen en opvolgen van de inschrijvingen doe ik al enkele jaren helemaal alleen. Nu ik zelf twee kinderen heb, met elk hun eigen hobby’s, en ik ook nog actief ben binnen de vzw Gambiahelpers, werd ik voor keuzes gesteld. Met veel spijt in het hart heb ik dan ook besloten om de knoop door te hakken en afscheid te nemen van de beurs. Ondertussen heb ik doorheen de jaren een warme band opgebouwd met verschillende standhouders, die ik zeker zal missen, maar het lukt me niet meer om mijn drukke leven te combineren met het organiseren van de beurs.”

Benny Haemersprijs

Sinds 2021 wordt ook telkens de Benny Haemersprijs uitgereikt, dit is de prijs voor de mooiste stand. Deze werd in het leven geroepen nadat de vader van Lien overleed. Benny was immers ook een van de grote krachten binnen de organisatie van de beurs. Naast diverse standhouders worden er ook enkele workshops georganiseerd op de beurs, waaronder een waarbij je je eigen balpen kunt pimpen. Vooraf inschrijven voor deze workshop is verplicht via het nummer 0478/83.90.62. Ter plaatse wordt al het materiaal voorzien. Het inschrijvingsgeld voor deze workshop bedraagt 15 euro. Andere workshops zijn abstracte canvas, canvas met vlinders en/of bloemen en het spelletje kikkertje maken. Wie een bezoekje wil brengen aan de Happy Handmadebeurs zelf kan dit doen op zondag 28 april in zaal Kubox van 10 tot 18 uur. De toegang is gratis. Meer info is te vinden op www.facebook.com/happyhandmadekuurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws