BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Nicky Du Soleil: De Geheime Ster van de Belgische Schlager Scene

Nicky Du Soleil

BRUSSEL/KORTRIJK – Wie is Nicky Du Soleil? Deze vraag hield iedereen bezig tijdens de recente zangwedstrijd van Kamping Kitsch Club in Evergem, waar de 27-jarige zanger de hoofdprijs van 1000 euro in de wacht sleepte. Dankzij zijn overwinning zal hij ook schitteren op het hoofdpodium van het festival op 17 augustus in Kortrijk. De Belgische Radio Unie ging op onderzoek uit om het mysterie rond de maker van het nummer ‘Oe La La La’ te ontrafelen.

Zingen is voor mij plezier maken

Op een zonnige lentedag, net buiten onze hoofdstad, ontmoetten we Nicky. Zijn reactie op zijn artiestennaam? Een schaterlach. “Nicky Du Soleil is natuurlijk niet mijn echte naam,” verklaart de sprankelende schlagerzanger, die al eerder te zien was op de Gentse Feesten. “Zingen is voor mij synoniem aan plezier maken. De teksten van mijn nummers schrijf ik zelf, terwijl mijn beste vriend en huisgenoot, Rudy Rak!, verantwoordelijk is voor de onweerstaanbare beats.”

Wat doet Nicky voor de kost

Nicky groeide op in Opwijk, Vlaams-Brabant, en heeft een achtergrond in kunstonderwijs. Wanneer hij niet zingt – wat bijna al zijn tijd opslokt – werkt hij als grafisch vormgever. Voor de nieuwsgierige vrouwelijke fans: Nicky is al van het hart. Hij heeft een prachtige vriendin.

Foto Hendrik Lefebvre

Grote interesse in schlagermuziek

De inspiratie om mee te doen aan de zangwedstrijd van Kamping Kitsch ontstond toen hij vorig jaar als toeschouwer het festival bezocht. Het nummer dat hij in Evergem ten gehore bracht, was al twee jaar oud maar paste perfect binnen het gevraagde format van de organisatie. Nicky, die een passie heeft voor schlagermuziek en showbizz, voelde zich gedreven om zelf schlagernummers te zingen en zo een figuur in deze muziekwereld te worden. Zijn repertoire bevat ook titels zoals ‘Kus me gewoon’, ‘Alcohol’ en ‘Wondermooie Leven’, allemaal zelf geproduceerd.

Inspiratie halen aan zee

Tot slot vroegen we hoe Nicky aan zijn zonnige artiestennaam kwam. “Ik ben dol op de zon, en alles wat daarmee samenhangt: lachen, dansen en drinken. Die dingen wil je doen zodra de zon schijnt, en dat effect wil ik ook bereiken met mijn muziek. Als Nicky Du Soleil ergens optreedt, is het feest en vergeet je even al je zorgen.” En zo werd Nicky geboren, de artiestennaam die synoniem staat voor plezier.

Nicky is ook een echte reiziger. Enkele weken geleden trok hij nog op vakantie richting Frankrijk, en nu is hij pas terug van de Belgische Kust, waar hij met vrienden richting Oostende trok in afzondering om nieuwe songteksten te schrijven. Het werd een productief verblijf aan zee, die alvast nieuw werk opleverde. Binnenkort horen we er ongetwijfeld meer over!

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 april 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
Sundown Festival bij Wever en Ducré

Sundown Festival bij Wever en Ducré

KORTRIJK – Op vrijdag 7 juni verzamelde verlichtingsfabrikant Wever en Ducré, medewerkers en klanten, op haar bedrijfsterrein op Evolis Kortrijk, dat voor de gelegenheid werd