BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Opruimactie De Grote Lus zorgt met 1.785 vrijwilligers voor 272 kilometer propere wegen

Opruimactie De Grote Lus zorgt met 1.785 vrijwilligers voor 272 kilometer propere wegen

MENEN – De Grote Lus heeft met 1.785 vrijwilligers gezorgd voor een schone buurt. Tijdens de Grote Lenteschoonmaak hebben zij de straten van Menen, Wevelgem en Wervik ontdaan van zwerfvuil. Dit resulteerde in 272 km schone wegen en vergrootte het bewustzijn rond de problematiek van zwerfvuil.

Menen, Wevelgem, Wervik en Mirom Menen zijn trots op de inzet van de vele vrijwilligers tijdens De Grote Lus. Vorig jaar namen 1.356 vrijwilligers deel en maakten 285 kilometer wegen schoon. Dit jaar slaagden ze erin om nog meer deelnemers te mobiliseren, met 1.785 vrijwilligers die 272 km schone wegen achterlieten. Verschillende groepen, van verenigingen en bedrijven tot scholen en gezinnen, werkten samen om de buurt op te ruimen. Meer dan 300 zwerfvuilzakken werden opgehaald, wat aantoont dat de inspanningen vruchten afwerpen.

313 verschillende routes

De Grote Lus werd opgedeeld in 313 verschillende routes, waarvan er 261 werden gekozen door de deelnemers. Deze routes zijn nog steeds te vinden op een interactieve kaart. Want ook buiten dit evenement kan je – als Mooimaker – het verschil maken door je te registreren bij jouw gemeente.

Drie gemeenten en Mirom Menen

De drie gemeenten en Mirom Menen kijken met veel voldoening terug op De Grote Lus en bedanken alle deelnemers. Dit jaar werd voor het eerst een startevenement georganiseerd op 23 maart, waar vrijwilligers en beleidsmakers de kans kregen om te netwerken en ervaringen te delen.

Sensibilisering van onschatbare waarde

Het bewustzijn rond zwerfvuil werd – dankzij deze voluntaristen – andermaal vergroot. Met 1.785 mensen die zich inzetten voor een schone omgeving, laat men de vervuilers duidelijk zien, dat hun vervuilend gedrag niet wordt getolereerd.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving