BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility van start

Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility van start

BRUGGE – Van zaterdag 13 april tot en met zondag 1 september vormen de binnenstad van Brugge en Zeebrugge-Strand opnieuw bijna vijf maanden lang het platform voor hedendaagse kunst- en architectuur in de publieke ruimte.

De vierde editie van Triënnale Brugge 2024 richt resoluut haar pijlen op de toekomst. Hoe kunnen we de leefbaarheid van Brugge, en breder de stad, vrijwaren en de stad als stad beschermen? Hoe kunnen we -in een Unesco-beschermde omgeving- nadenken over concepten als duurzaamheid en verandering, en hoe kan hedendaagse kunst en architectuur hier een nieuw kader voor scheppen?

Tafel van twaalf

Twaalf kunstenaars en architecten komen van over de hele wereld naar Brugge afgezakt en gaan op zoek naar het sluimerend potentieel van de steeds veranderende stad.

De sitespecifieke installaties creëren nieuwe verbindingen, tussen straat en plein, tussen mens en dier, bewoner en passant en doen nadenken over de sociale, economische en ecologische uitdagingen én mogelijkheden die ons als samenleving te wachten staan.

Internationale radar

“Tot 1 september zal Brugge kunst ademen: binnen en buiten haar muren, van Zeebrugge tot in het hart van onze binnenstad. Er is een aanbod voor jong en oud, en we kijken uit naar mooie samenwerkingen die Triënnale Brugge 2024 en onze stad meer dan ooit op de internationale radar zullen plaatsen als hedendaagse kunststad.” aldus Dirk De fauw, Burgemeester stad Brugge

Voor deze vierde editie slaat Triënnale Brugge de handen in elkaar met vier culturele partners. Zij creëerden specifiek voor TRIBRU24 een eigen programma waarbij ze dieper ingaan op het thema: Spaces of Possibility.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws