BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Wegdek van E403 in Aalbeke wordt plaatselijk hersteld: werken van 29 april tot 10 mei

Wegdek van E403 in Aalbeke wordt plaatselijk hersteld: werken van 29 april tot 10 mei

AALBEKE/KORTRIJK – Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt het wegdek van de E403 in Kortrijk. Tussen de aansluiting met de E17 in Aalbeke en de grens met Wallonië wordt de rechterrijstrook in beide richtingen plaatselijk hersteld. De werken starten op 29 april en duren, als het weer meezit, tot en met 10 mei. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook steeds volledig ingenomen. Van 29 april tot 3 mei is de aansluiting vanop de E17 naar de E403 richting Doornik ook afgesloten.

Het wegdek van de E403 in Kortrijk wordt plaatselijk hersteld, tussen het knooppunt Aalbeke en de grens met Wallonië. Het asfalt van de rechterrijstrook wordt er plaatselijk vernieuwd. Richting Doornik wordt er een zone van zo’n 200 meter vernieuwd, tussen Aalbeke en de brug van de Lampestraat; in de richting van Brugge vernieuwt de aannemer plaatselijk het asfalt over een afstand van meer dan 2300 meter. Er wordt gewerkt tussen de brug van de Kwabrugstraat en tot iets na de brug van de Marksestraat. Zo wordt het comfort voor chauffeurs verhoogd.

Hinder voor het verkeer

Om de werken uit te voeren, wordt de rechterrijstrook volledig ingenomen. Er is dan maar 1 rijstrook beschikbaar op de E403 in plaats van 2 rijstroken.

Werken in twee fases

De aannemer werkt in twee deelfases op de E403. In fase 1 werkt de aannemer op de E403 richting Doornik, van 29 april tot en met 3 mei. Tijdens deze fase zijn de rechterrijstrook en de aansluiting van de E17 vanuit Frankrijk naar de E403 richting Doornik volledig afgesloten. Het verkeer vanop de E17 volgt een omleiding via de verschillende lussen van het knooppunt in Aalbeke.

In fase 2 werkt de aannemer op de E403 richting Brugge, van 6 tot en met 10 mei. Ook tijdens deze fase is de rechterrijstrook afgesloten. Als het weer meezit, zijn deze werken achter de rug op vrijdagavond 10 mei.

Alle actuele informatie vind je op wegenenverkeer.be/kortrijk

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken