BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wevelgem legt laatste puzzelstukje van groen fietslint zuid

Wevelgem legt laatste puzzelstukje van groen fietslint zuid

WEVELGEM – In 2018 werd het masterplan centrum Wevelgem afgeklopt. In het masterplan werd de nodige aandacht aan fietsveiligheid gegeven. Het plan voorzag dan ook in de aanleg van een ‘groen fietslint noord’ en een ‘groen fietslint zuid’. Beide fietslinten moeten fietsers en voetgangers een groen alternatief geven voor de drukke N8. Het plan voorziet op termijn ook verschillende groene doorsteken naar het Leielandschap.

Sinds 2018 werden verschillende stappen ondernomen ter verwezenlijking van het ‘groen fietslint zuid’: enerzijds de realisatie van de verkaveling Parkstraat-Kloosterstraat (weg- en rioleringswerken werden beëindigd in 2022) en anderzijds de ontharding van en de verkeersfilter in de Deken Jonckheerestraat (weg- en rioleringswerken beëindigd in 2023).

Met de werken die nu in de tweede week van april van start gingen tussen de Kloosterstraat en Artoisstraat, wordt de hand gelegd aan de laatste ‘missing link’ om veilig tussen de Wezelstraat en Lauwestraat te kunnen fietsen.

Deze trage doorsteek is opgedeeld in volgende elementen: een tweesporenpad, één strook van 1,5 m, gericht op voetgangers, één strook van 3 m, gericht op fietsers, de aanplant van extra bomen en groen
extra zitbanken, openbare verlichting.

De geraamde kostprijs voor de aanleg van deze veilige doorsteek bedraagt 124 240,68 euro (incl. btw).
Onder voorbehoud van goede weersomstandigheden zouden de werken beëindigd moeten zijn op 17 mei 2024.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 april 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving