BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Domein Nieuwdonk viert 35-jarig jubileum met een spetterende familienamiddag

Domein Nieuwdonk viert 35-jarig jubileum met een spetterende familienamiddag

BERLARE/GENT – Op zaterdag 25 mei viert Provincie Oost-Vlaanderen de verjaardag van domein Nieuwdonk met een gratis familiefeest. Het domein bestaat 35 jaar, waarvan de laatste vijf jaar als provinciaal pareltje. Iedereen is welkom om mee te vieren en te genieten van een feestelijke dag vol plezier, sport en ontspanning op en naast het water.

Sinds de oprichting heeft domein Nieuwdonk een prominente rol gespeeld in het recreatieve landschap van Berlare en omstreken. Met zijn schilderachtige landschap, uitgestrekte meer en diverse recreatieve mogelijkheden is het domein een geliefde trekpleister geworden voor zowel lokale bewoners als bezoekers van verder weg.

In de afgelopen vijf jaar heeft het provinciaal domein zich verder ontwikkeld, tot een ware oase van ontspanning en plezier voor alle leeftijden. Provincie Oost-Vlaanderen investeerde in infrastructuur, natuurbehoud en recreatieve voorzieningen. Deze transformatie leidde tot een modern en toegankelijk recreatieoord, waar families, vrienden en natuurliefhebbers samenkomen om te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Jubileumfeest met activiteiten voor jong en oud

Om die toch wel bijzondere mijlpaal te vieren, organiseert het domein, in samenwerking met lokale clubs en verenigingen, een namiddag vol leuke en sportieve activiteiten op en naast het water. Zo kan je er verschillende watersporten uittesten, waaronder ook het nieuwe aquapark, een sessie yoga of crossfit volgen, een mooie wandeling maken met een gids en nog veel meer. Voor de kinderen is er extra randanimatie met een springkastelendorp, een bellenblazer en grime. Ook de zwemzone is die dag gratis toegankelijk voor een verfrissende duik.

Praktisch

Het jubileumfeest vindt plaats op zaterdag 25 mei van 13 tot 17 uur op domein Nieuwdonk, Dendermondse Steenweg 13a, 9290 Berlare.

Het volledige programma kan je terugvinden via oost-vlaanderen.be/nieuwdonk-feest.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws