BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

IDAHOT-vlag wappert op voorplein Kuurns gemeentehuis

IDAHOT-vlag

KUURNE – Deze morgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. 

Eerder deze week waren reeds enkele initiatieven in het kader van IDAHOT. Afgelopen maandag werd in het Lokaal Dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard een voordracht gehouden die de titel droeg ‘Het ABC van gender en seksuele diversiteit’. Deze was gericht op ouderen, om hen te sensibiliseren en hun vele vragen hierover te beantwoorden.

LGBTI+ gemeenschap

Dinsdag werd het derde regenboogzebrapad in Kuurne ingehuldigd, gelegen bij de kerk in Sente en vandaag werd de IDAHOT-vlag gehesen bij het gemeentehuis om de steun van de gemeente aan de LGBTI+ gemeenschap te tonen. De vlag blijft tot komende dinsdag hangen.

Vorig jaar deed de gemeente ook al een oproep voor IDAHOT-ambassadeurs. Tot op heden heeft Kuurne zeven ambassadeurs, waaronder Oshin Derieuw. Elien Desloover, diensthoofd zorg en welzijn, ondersteunt deze werkgroep en hoopt in de toekomst samen met de ambassadeurs enkele acties op te zetten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Middenstand 100 jaar

NV De Middenstand is eeuw oud

KUURNE – Aanstaande zondag worden, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van De Middenstand, de huidige bestuurders van NV ‘De Middenstand van Cuerne’ ontvangen op