BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Koninklijk koor Crescendo uit Rollegem brengt ‘Van J.S.Bach tot N.Piovani’

Koninklijk koor Crescendo uit Rollegem brengt 'Van J.S.Bach tot N.Piovani'

ROLLEGEM – Op zaterdag 8 juni zingt Het koninklijk koor Crescendo uit Rollegem – tussen twee grote projecten door – een entertainmentprogramma. Eind vorig jaar werd de Carmina Burana in Wevelgem met het orkest van Moorsele uitgevoerd. In november 2024 brengt het koor ‘The Armed Man’ van Jenkins met het orkest van Gullegem. 

Om die grote projecten wat te doorprikken, kiest Crescendo voor een uitgebreid repertoire, van de 17° eeuw tot de hedendaagse muziek van Ola Gjeilo.

Klassiek, opera en lichte popnummers

J.S.Bach, J.Schelle, Schubert en Fauré vormen de aanzet van het concert, gevolgd door operafragmenten en een aantal lichte popnummers. Ook Abba en A.L.Webber komen aan bod, om naadloos met muziek van Gjeilo in de 21ste eeuw terecht te komen. Deze laatste brengen we in een setting voor sopraan- en tenorsaxofoon met Pieter en Christian Delaere.

La Vita e’ Bella

Het concert wordt afgesloten met ‘la Vita e’ Bella’, een lied van hoop met de achtergrond van oorlog, helaas vandaag brandend actueel. Katelijne Dessein, verbonden aan het Kortrijks Conservatorium, verzorgt de presentatie en Lieve Pollet is onze vaste huispianist.

Afspraak in de Concertstudio te Kortrijk op 8 juni 2024 om 20u15. Toegang 12 €. Kaarten kunnen besteld worden via Van J.S. Bach tot N. Piovani | Kortrijk.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws

Rollegem: 4 dieven opgepakt

Op zondagavond 9 maart kon de politiezone Vlas na een klopjacht 4 Roemeense inbrekers oppakken in Rollegem. De dieven hadden zich verstopt in een duiker