BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Leerlingen uit uw buurt voor een dag aan de slag bij Albert Heijn

Leerlingen uit uw buurt voor een dag aan de slag bij Albert Heijn

KUURNE/RED. – Op 30 mei en op 6 juni (9-12h) staan 3.000 leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar aan het roer bij Albert Heijn. Dan draaien ze mee als échte medewerkers. Dit jaar is een feesteditie: het is de tiende keer dat dit onderwijsproject van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) doorgaat bij Albert Heijn. Het project koppelt op een toffe manier het leuke aan het nuttige.

‘Een dag aan de slag in de winkel’ helpt leerlingen hun talenten te ontdekken én een juistere studiekeuze te maken naar het middelbaar toe. In totaal deden al 10.000 leerlingen mee de afgelopen 10 jaar. ‘Het is elk jaar opnieuw een topdag’, klinkt het bij Albert Heijn.

Sterke positieve keuzes

Na het verkennen van hun persoonlijke talentenprofiel, worden de leerlingen uitgedaagd om te kiezen voor twee verschillende jobs, waarin ze hun talenten kunnen tonen. Gedurende één halve dag (9-12) trekken de leerlingen naar Albert Heijn, stellen ze zichzelf en hun talenten voor aan hun Albert Heijn-droomcoach en gaan ze samen aan de slag. Tijdens de praktische stage (die een halve dag duurt), ontdekken ze hun ondernemende talenten in een niet-schoolse omgeving en proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt op het ontdekken van ondernemende vaardigheden en het maken van sterke positieve keuzes.

Fantastisch

“We kijken altijd uit naar deze dagen,” vertelt Raf Van den Heuvel, general manager van Albert Heijn België. “Dit jaar gaan in 77 van onze winkels leerlingen aan de slag – onder begeleiding van onze medewerkers. Ik vind het fantastisch om ons werk elk jaar opnieuw te ontdekken door de ogen van de leerlingen. Wie die dag komt winkelen, ziet ze zelf aan de slag in de bakkerij, aan het onthaal, aan de kassa of op het zelfscanplein, in de winkel, in ons magazijn of zelfs aan de knoppen van onze sociale media. We doen dit al 10 jaar en zijn samen met Vlajo gegroeid in dit verhaal. Dit jaar breken we met 3.000 leerlingen echt een record. We zijn er trots op dat de afgelopen 10 jaar al meer 10.000 leerlingen een talentenstage deden in onze winkel.”

Vlaamse Jonge Ondernemingen

Kortweg Vlajo vzw biedt praktijkgerichte onderwijsprogramma’s aan – van in de kleuterklas tot aan de universiteit – om de ondernemingszin bij jongeren te stimuleren en hun ondernemende competenties te ontwikkelen. Je leest er hier meer over.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving