BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Maak Kennis met de kandidaat Poorters en Poorteressen van het 58ste Sint-Pietersfestival

Sint-Pietersfestival

KUURNE – Van 26 juni tot en met 1 juli vindt de 58ste editie van het Sint-Pietersfestival plaats. Woensdagavond werden de negen kandidaten voorgesteld die tijdens het festival zullen strijden om de titels van Poorter en Poorteres. Op één na is het voor alle deelnemers hun eerste deelname, en iedereen heeft zo zijn eigen reden om mee te doen aan de verkiezing.

Na enkele moeilijke jaren om gemotiveerde kandidaten te vinden voor de verkiezing van poorter en poorteres, lijkt het tij nu duidelijk gekeerd. Met een nieuw verkiezingscomité hebben dit jaar vijf vrouwen en vier mannen zich aangemeld. “We zijn trots dat onze verkiezing weer aan populariteit wint,” vertelt Kevin Bonte van het organiserende comité. “Onze negen kandidaten zijn heel uiteenlopend en hebben elk hun eigen reden om mee te doen. Voor één van onze deelnemers is het zelfs al zijn achttiende deelname. Wie poorter of poorteres wordt, ontvangt ook een cheque van 100 euro voor de vereniging waarvoor hij of zij deelneemt.”

Verschillende proeven

De kandidaten worden onderworpen aan verschillende proeven. Deze proeven vonden vroeger allemaal plaats op de verkiezingsavond zelf, maar dit jaar werden daarin veranderingen doorgevoerd. De eerste proef vindt plaats op vrijdagavond en bestaat uit een touwtrekwedstrijd, waarbij elke kandidaat wordt bijgestaan door vier helpers. Daarnaast zullen de kandidaten zichzelf promoten via sociale media, waarbij ze een kleur toegewezen hebben gekregen. De overige proeven worden op zaterdagavond gehouden. Geluk, theoretische kennis en behendigheid zijn alvast de drie kerneigenschappen waarover de kandidaten dienen te beschikken om de titel te kunnen bemachtigen.

Sint-Pietersfestival
Foto Speleers Nico

Dit jaar doen de volgende dames mee aan de verkiezing van poorteres: Katinka Vanooteghem (18), Héline Deroo (21), Annelies Malysse (31), Indra Vanbecelaere (19) en Hanne Simoens (37). De mannen die strijden om de titel van poorter zijn: Lieven Gardyn (46), Sam Coussens (34), Ronny Claerebout (71) en Bert Deroo (52).

Achttiende deelname

Voor Ronny Claerebout is het al zijn achttiende deelname. Ronny, gepensioneerd en woonachtig aan de Gouden Akker, doet mee voor het plezier en vindt deelnemen belangrijker dan winnen. Zijn trouwste supporter is zijn vrouw. Lieven Gardyn doet dit jaar voor het eerst mee. In zijn vrije tijd is Lieven vrijwillig brandweerman en beroepsmatig vrachtwagenchauffeur bij BOSS Paints. Zijn motivatie is groot, aangezien zijn vrouw twee jaar geleden poorteres werd. Mocht hij winnen, schenkt hij de 100 euro aan het jaarlijkse straatfeest met barbecue van de Molenput.

Sam Coussens is technisch verkoper van software en voormalig bestuurslid van jeugdhuis Tap. Zijn interesse in het verenigingsleven stimuleerde hem om mee te doen. Om zich voor te bereiden, heeft hij stiekem de vorige verkiezingen bijgewoond. Sam, die binnenkort vader wordt, is in zijn vrije tijd bassist en woont op de Hoevewijk.

Bij de dames zijn de kandidaten net zo divers. Annelies Malysse, moeder van Noah en Fien, werkt als zorgkundige bij Familiezorg en is actief bij het Rode Kruis. Hanne Simoens, woonachtig in de Hulstsestraat en moeder van vier, is ook zorgkundige. Haar vrije tijd gaat op aan het rondrijden van haar kinderen naar hun hobby’s. Indra Vanbecelaere studeert verpleegkunde aan hogeschool Vives en wil de 100 euro schenken aan studentenclub Riva Rocci. Naast haar studie heeft ze een passie voor paarden. Héline Deroo, studente kleuteronderwijs en leidster bij KSA Ambroos, is woonachtig op de Lijstergalm en neemt net als haar vader Bert deel aan de verkiezing.  Bert Deroo, is eveneens gemotiveerd om het lintje van poorter te kunnen omdoen.  Zijn moeder had ooit de eer om poorteres te zijn. Bert is in het dagelijkse leven tewerk gesteld als administratief bediende bij de firma Casier in Deerlijk en is daarnaast al 12 jaar gemeenteraadslid in Kuurne. Tevens heeft hij ook een passie voor wandelen en pokeren.

Katinka Vanooteghem, ten slotte is woonachtig in de Veldmaarschalk Montgomerystraat en werd overtuigd door Kevin Bonte om deel te nemen.  Ze werkt als verkoopster en wil de 100 euro schenken aan The New Sint Pieters Selection.

Het volledige programma van het Sint-Pietersfestival is terug te vinden op sintpieter.wixsite.com/sintpietersfestival of via de Facebookpagina van het Sint-Pietersfestival Kuurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online