BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Middelkerke dankt vrijwilligers met een feestelijk ontbijt

Middelkerke dankt vrijwilligers met feestelijk ontbijt

MIDDELKERKE – Met een smakelijk feestontbijt zette het gemeentebestuur zijn vrijwilligers in de kijker. “Onze vrijwilligers zijn onmisbaar in onze dagelijkse werking. We zijn zo dankbaar dat we op hen kunnen rekenen”, zegt Schepen Natacha Lejaeghere.

Bevoegde schepen Natacha Lejaeghere verwelkomde samen met de andere leden van het Middelkerkse schepencollege 182 vrijwilligers op een uitgebreid feestontbijt in Silt. “Dagelijks rekenen onze diensten op de ondersteuning van heel wat vrijwilligers. Die helpen ons bij uiteenlopende taken. Op onze recepties en huwelijken, als toilettoezichter tijdens evenementen, in de bib, achter de bar van het cultuurcentrum, maar ook in het lokaal dienstencentrum of woonzorgcentrum. Onze vrijwilligers maken het verschil. Niet alleen voor publieksfuncties, maar zeker ook voor broodnodige minder opvallende taken.”

Proficiat ‘anciens’

“Sommige vrijwilligers beschouwen we op den duur als echte collega’s. Hun waarde is onschatbaar, daarom namen we vandaag ruim de tijd om onze vrijwilligers met minimum 10 jaar engagement uitgebreid te huldigen. Het is enorm hartverwarmend om hun betrokkenheid en inzet zo te mogen belonen”, besluit Natacha Lejaeghere.

Gemachtigde opzichters gezocht

“Momenteel zijn er zo’n 400 vrijwilligers bij ons geregistreerd, maar toch zitten we nog met enkele knelpuntberoepen”, vermeldt Sandra. Zij is samen met Annick, de contactpersoon voor alle gemeentelijke vrijwilligers. “We doen een warme oproep naar vrijwilligers die tijdens de schoolspits de kinderen en ouders over het zebrapad begeleiden. Daar kampen we soms nog met tekorten en zeg nu zelf… ’t is toch mooi om voor de veiligheid van onze schoolgaande kinderen te zorgen. We voorzien een correcte vrijwilligersvergoeding en kandidaten krijgen een opleiding van de lokale politie.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving