BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Olympic Festival verwelkomt deze zomer 17 dagen lang Belgische supporters, helden van Parijs en topartiesten in Middelkerke

Olympic Festival verwelkomt deze zomer 17 dagen lang Belgische supporters, helden van Parijs en topartiesten in Middelkerke

MIDDELKERKE – Het strand van Middelkerke, ter hoogte van het nieuwe casinogebouw SILT, wordt van 26 juli tot 11 augustus omgetoverd tot een sportief epicentrum dat de olympische vibe van Parijs naar België brengt. Iedereen kan er 17 dagen lang aan sport doen, sport kijken en sport beleven. Alle atleten van Team Belgium die een top 8-notering behalen in Parijs komen drie dagen later naar Middelkerke. Optredens van Belgische topartiesten als Daan, Tourist LeMC en nog enkele verrassingen doen Middelkerke in een heerlijke festivalsfeer baden.

Het Olympic Festival in Middelkerke is 17 dagen lang geopend van 10u tot middernacht. De belangrijkste olympische wedstrijden in Parijs worden live uitgezonden op grote schermen op het terrein, waarbij de wedstrijden van de Team Belgium-atleten altijd voorrang krijgen. De ideale plek om samen te supporteren en hopelijk meermaals samen te vieren.

Sport kijken én aan sport doen

Naast sport kijken kunnen de bezoekers van het Olympic Festival ook zelf aan sport doen. Tussen 10u en 18u zijn er dagelijks initiaties (beachvolleybal, badminton, rugby, handbal, skateboarden, judo, tafeltennis, roeien, gymnastiek, hockey, boksen, breaking, …) onder leiding van verschillende sportfederaties. Om in de olympische sfeer te blijven, volgt het sportprogramma in Middelkerke zoveel mogelijk de competitiekalender van onze Team Belgium-atleten in Parijs.

Huldigingen

De Belgische atleten die op de Olympische Spelen in Parijs in de top 8 eindigen, worden de dag zelf of daags nadien gehuldigd in het Lotto Belgium House in Parijs, de officiële fan base van Team Belgium in de lichtstad.

Het Olympic Festival in Middelkerke is het equivalent op het thuisfront. Uiterlijk drie dagen later komen de atleten rechtstreeks van Parijs naar Middelkerke, waar ze nogmaals uitgebreid in de bloemetjes gezet zullen worden. Dankzij de samenwerking tussen het BOIC, de gemeente Middelkerke en organisator Golazo zal het Olympic Festival de place to be zijn voor alle fans in België.

Optredens van Belgische topartiesten

Een festival is geen festival zonder muziek. 17 dagen lang zorgen diverse Belgische artiesten, voor zalige zomerse beats en muzikale meezingers in Middelkerke. Bekende dj’s die een set komen spelen zijn onder andere Louis XIV, Proudmich, Shutterz, DJ Thyaz en DJ No Rules. De openingsavond, vrijdag 26 juli (met optreden van Daan), is voorbehouden voor de olympische familie en genodigden.

Gratis … op drie momenten na

De toegang tot het Olympic Festival is gratis, op drie momenten na:
de familiedag op zondag 28 juli van 10u tot 17u (met onder andere een feestelijke dj-set van Ketnet-wrappers Sarah en Héritier, extra kinderanimatie en nog een optreden van een Belgische topartiest);
zaterdag 3 augustus vanaf 19u (optreden van onder andere Tourist LeMC, met nummers van zijn best of-album ‘Onderweg’, dat op 21 juni verschijnt);
zaterdag 10 augustus vanaf 18u (optreden van Buscemi en Laurent Wery).

Tickets voor deze momenten kosten 20 euro, kinderen tot en met 6 jaar hebben gratis toegang. Tickets zijn vanaf nu hier te bestellen.

Vlot bereikbaar

Middelkerke is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Van overal aan de kust kan je de kusttram naar Middelkerke nemen. Wie van verder komt, neemt best de trein tot in buurgemeente Oostende en daar de kusttram. Kom je toch met de auto dan zijn er vier nabijgelegen betaalparkings: Bovenparking Duinenweg, Rene Mouchotteplein, Parking Koninginnelaan en Middelkerke centrum.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws