BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Slowaak Svrček wint jubileumeditie van Gullegem Koerse

Gullegem Koerse

GULLEGEM – De tachtigste editie van Gullegem Koerse is dinsdagnamiddag gewonnen door de Slowaak Martin Svrček van Soudal Quick-Step. Deze speciale jubileumeditie werd echter gekenmerkt door aanhoudende motregen en een stevige wind, wat de feestelijke sfeer langs het parcours enigszins temperde vergeleken met eerdere, zonnigere edities.

Ter ere van de jubileumeditie lanceerde de organisatie ‘La Gazetta Di Gullegem Koerse’, een krant geïnspireerd op de Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport, waarin artikelen over voorgaande edities van de grootste kermiskoers van het land te lezen waren. Voorafgaand aan de koers werd er afgelopen vrijdag ook al een afterwork-evenement gehouden met livemuziek en een dj.

Bekende deelnemers zoals Yves Lampaert, Oliver Naesen, Laurens Sweeck, Julien Vermote en Joran Wyseure stonden dit jaar aan de start. Tijdens de wedstrijd zelf werkte het weer voor het eerst in jaren niet mee. De renners moesten de hele dag door motregen en een stevige wind trotseren. Toeschouwers volgden de koers onder paraplu’s of schuilden onder de parasols van horecazaken. Door het slechte weer was er aanzienlijk minder publiek aanwezig in Gullegem.

Uiteindelijk was het Martin Svrček van Soudal Quick-Step die deze jubileumeditie van Gullegem Koerse op zijn naam schreef. Hij kwam als eerste over de finish, gevolgd door zijn teamgenoot Yves Lampaert en Lionel Taminiaux.

Gullegem Koerse

Foto Samson

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 mei 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport