BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Bellewaerde Park trots op de heropening van wereldprimeur Amazonia

IEPER – Bellewaerde Park kondigt met trots de officiële heropening aan van de gloednieuwe & unieke waterattractie Amazonia. De attractie biedt bezoekers een opeenvolging van 3 unieke elementen aan die hen meenemen op een fascinerend wateravontuur. Goed voor een totaalbeleving van 6 minuten.

De wereldprimeur is aanstaande zaterdag 15 juni terug beschikbaar voor het grote publiek. De constructeur is er samen met de technische en operationele diensten van Bellewaerde, finaal in geslaagd om alle technische complexe uitdagingen op te lossen. Verschillende elektrische onderdelen (zoals frequentiesturingen voor motoren en pompen) werden maanden te laat geleverd en die verloren testtijd heeft de constructeur moeten inhalen.

Tevens werden er verschillende boten toegevoegd om de capaciteit te verhogen. Door deze verhoging in aantal, moet de timing en positie van de verschillende boten, die verspreid zijn over de attractie en in de 3 verschillende zones, heel juist op elkaar afgestemd worden. Bij een waterattractie is dat moeilijker dan bij pakweg een coaster.

Brazilian Buggies en Rio Do Cacao

Doorheen de exotische fauna van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia’ leren de bezoekers ook nog 2 andere familiale attracties kennen: de coaster Brazilian Buggies en waterattractie Rio Do Cacao voor de kleinsten. Alles samen goed voor de grootste investering van Bellewaerde Park tot op heden.

Bezoekers die de voorbije week, tijdens de soft opening, Amazonia uitprobeerden waren alvast zeer enthousiast, super positief en ook een beetje … nat.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving