BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Bert Deroo en Hanne Simoens gekroond tot nieuw poorterspaar van de Sint-Pietersparochie

Sint - Pietersfestival - Poorter en poorteres

KUURNE – De Kuurnse Sint-Pietersparochie heeft een nieuw poorterspaar.  Nadat vrijdagavond de eerste proef werd afgenomen van de negen kandidaten, volgde op zaterdagavond de finale van de verkiezing afgewisseld met optredens van The New Sint-Pieters Collection.   Het waren uiteindelijk Bert Deroo (52) en Hanne Simoens (37) die in de late uurtjes werden uitgeroepen tot het nieuwe Poorterspaar van het Sint-Pietersfestival. 

Veel tijd om te recupereren van deze finaleavond kregen Bert en Hanne echter niet gezien zondagmorgen al hun eerste officiële verplichting op de agenda stond, de sleuteltjes worp.  “Eigenlijk nam ik deel aan deze wedstrijd voor het plezier”, vertelt Hanne, “Toen we vrijdagavond onze eerste proef aflegden wonnen we deze tot onze verbazing, ondanks de hevige tegenstand die we mochten ondervinden in het touwtrekken.  Ook op zaterdagavond liepen de proeven voor mij verbazingwekkend goed.  Als goed doel had ik geopteerd voor de organisatie van het Sint-Pietersfestival.”  Voor Hanne was het meteen haar eerste deelname aan de verkiezing van Poorter en Poorteres.  Hanne Simoens, is gehuwd met Tom Matton, woonachtig in de Hulstsestraat en mama van vier.  In het dagelijkse leven is Hanne zorgkundige in het woonzorgcentrum in Deerlijk . Haar vrije tijd gaat echter op aan het rondrijden van haar kinderen naar hun hobby’s.  

Poorter en poorteres - Hanne Simoens - Bert Deroo
Foto Speleers Nico

MVC De Veteranen

Ook Bert Deroo die deelnam voor het straatfeest van de Parkwijk/Lijstergalm is dolgelukkig dat hij Poorter geworden is.  “Aan de verkiezing van poorter en poorteres hou ik naast het winnaarslint tevens een leuke- en gezellige avond over, waarbij zowel familie, vrienden als buren mij kwamen aanmoedigen, “vertelt Bert, “Als ik eerlijk mag zijn mik je als deelnemer altijd op de overwinning.   Op vrijdagavond kwamen mijn vrienden van MVC De Veteranen mij bijstaan bij het touwtrekken wat ons een derde plaats opleverde.  Maar ook op zaterdagavond verliep alles behoorlijk vlot, ondanks de stress die ik had bij aanvang van de finaleavond.  Naarmate deze vorderde ebde deze stress verder weg met een overwinning als kers op de taart.”  

Moeder van Bert werd eerder al poorteres

Eerder had ook al de moeder van Bert de eer om poorteres te zijn. Bert woont samen met Liesbeth Kemp en is in het dagelijkse leven gemeenteraadslid in Kuurne en werkzaam bij de firma Casier in Deerlijk.   Hij heeft ook een passie voor wandelen en pokeren.  Ook de dochter van Bert deed mee aan de wedstrijd.  Héline Deroo, studente kleuteronderwijs en leidster bij KSA Ambroos eindigde verdienstelijk op een derde plaats in de wedstrijd.  Ronny Claerbout (71) die al voor de 18de keer deelnam aan de poorterverkiezing liet ondertussen al weten dat hij ook volgend jaar opnieuw wil meedoen aan de verkiezing. Zondag ging het Sint-Pietersfestival verder met onder meer een driewielerkoers voor de allerkleinsten, de traditionele sleuteltjesworp, het Sint-Pietersaperitief, het Kuurns kampioenschap eierwerpen, een kleuterloop en hindernissenparcours voor kinderen en wielerwedstrijd voor nieuwelingen U17.

Sint-Pietersfestival
Sint-Pietersfestival
Sint-Pietersfestival
Sint-Pietersfestival
Sint-Pietersfestival
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
30 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving