BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Samenleving

Feestelijke opening nieuwe toegang Vlaspark

Vlaspark

KUURNE – Zondagochtend is de gloednieuwe ingang geopend die bezoekers toegang verschaft tot het Kuurnse Vlaspark. Deze ingang werd gerealiseerd door de gemeente Kuurne in samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen. Twee grote cortenstalen toegangsborden nodigen vanaf heden iedereen uit om deze groene parel nabij het gemeentecentrum te ontdekken.

“Een zone van 1800 m² werd onthard en opgenomen in het bestaande Vlaspark”, verduidelijkt schepen Willem Vanwynsberghe. “De vroegere opslagplaats voor signalisatie maakte plaats voor een wadi en natuur. Op deze manier wordt het groenblauwe netwerk van het Vlaspark doorgetrokken in de bebouwde omgeving van het centrum. De zone werd ingericht met een kronkelend pad doorheen het open groen richting het bestaande Vlaspark. Studio Bossaert stond in voor het ontwerp.”

Levensgrote historische figuren

Naast deze nieuwe ingang werden ook binnen en rondom het Vlaspark negen levensgrote historische figuren geplaatst, elk voorzien van een QR-code. “Elk van de negen historische figuren heeft een verhaal te vertellen”, legt burgemeester Francis Benoit uit. “Kuurne bestond in 2023 precies 900 jaar. Wil jij ook het verhaal kennen achter die negen eeuwen Kuurne? Dan kom je daar achter via deze negen personages. Wat dacht je bijvoorbeeld van abt Piet, boerenmeisje Oshin, Margareta De Tollenaere en andere figuren in en rondom het Vlaspark. Via een QR-code die je scant met je smartphone, kom je op een filmpje terecht waarin de figuren helemaal tot leven komen en je meenemen naar een ver vervlogen Kuurne. Tevens kozen we ervoor om elk historisch personage gestalte te geven via een bekende Kuurnenaar.”

Paint & Sip-workshop

Dat het Vlaspark met de meanderende Heulebeek een schilderachtige omgeving is, behoeft geen betoog. Vandaag vindt er eveneens een Paint & Sip-workshop plaats in het Vlaspark. In navolging van de oude Leiemeesters trokken deze voormiddag en tevens ook deze namiddag inwoners het Vlaspark in om onder begeleiding van een ervaren schilder dit wondermooie landschap op doek vast te leggen. Ondertussen krijgen deze bewoners tevens ook de mogelijkheid om te proeven van een fris ezelsbiertje. Deze workshop werd mogelijk gemaakt dankzij Toerisme Leiestreek.

Naast het schepencollege van Kuurne was ook gedeputeerde Jean de Bethune van de Provincie West-Vlaanderen deze morgen aanwezig bij de opening van de nieuwe toegang tot het Vlaspark.

Nieuwe toegang Vlaspark

Foto’s Speleers Nico – Hendrik Lefebvre

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Samenleving