BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Feestelijke tiende editie van Ostendaise

Feestelijke tiende editie van Ostendaise

OOSTENDE – Op 22 en 23 juni wordt Het Zeeheldenplein omgetoverd tot het culinaire epicentrum van de Belgische kust tijdens Ostendaise – North Sea Food Fest. Het festival richt zich op Noordzeeproducten. Lokale chefs gebruiken Noordzeevis en lokale producten om de culinaire ziel van Oostende te tonen en promoten minder bekende vissoorten gevangen door Belgische vissers.

Bezoekers worden een heel weekend lang, ondergedompeld in duurzame delicatessen met zicht op zee tijdens een culinair evenement. Lokale chefs gebruiken dagverse ingrediënten van de Noordzee en traditionele elementen uit de Oostendse keuken om unieke smaaksensaties te creëren. Ze worden door North Sea Chefs aangemoedigd om verantwoord om te gaan met minder bekende vissoorten en bijvangst, zoals hondshaai, rode poon en pieterman. Deze editie toont de diversiteit en vernieuwing van de Noordzeekeuken.

De selectie van Gault & Millau

Gault & Millau heeft elk gerecht op het festival zorgvuldig geselecteerd. De samenwerking garandeert, dat elke chef, de unieke smaken van de Noordzee tot hun recht laat komen, van klassieke gerechten zoals garnaalkroketten tot creatieve, moderne interpretaties.

Niet enkel voor de smaakpapillen

Naast de culinaire ervaringen biedt het festival een reeks aanvullende activiteiten, waaronder live DJ-sets, een champagne- en wijnbar en verschillende veganistische opties. De cashless betaalkaarten en herbruikbare materialen benadrukken de ecologische inzet van het festival. Met gerechten geprijsd op 8 euro per bordje en een waarborgsysteem voor glazen en bestek, is alles in het werk gesteld om het festival zowel toegankelijk als milieuvriendelijk te houden.

Praktisch

Het festival vindt plaats op het Zeeheldenplein in Oostende op zaterdag 22/06 van 11u00 tot 21u00 en zondag 23/06 van 11u00 tot 19u00. De gerechten kosten €8,00 per bordje. Het festivalterrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en er zijn parkeermogelijkheden. Het evenement is toegankelijk voor mensen met een beperking.

Bezoek ostendaise.be voor meer informatie en volg het North Sea Food Fest op de sociale media voor updates en aankondigingen van deelnemende restaurants. Zet de datums in uw agenda en mis dit culinaire feest niet.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws