BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Jeugdatelier Kuurne stelt moderne kunst tentoon gemaakt door hun eigen leerlingen

KUURNE – Op vrijdag 7 juni van 14 tot 18 uur en zaterdag 8 en zondag 9 juni van 10 tot 18 uur stelt het Koninklijk Jeugdatelier van Kuurne de werken van hun leerlingen tentoon in Hoeve Vandewalle.  Afgelopen schooljaar werd gewerkt rond het thema ‘Moderne Kunst’.   

Meer dan 100 leerlingen, verdeeld over twee locaties, de zolder van de Centrumschool en de afdeling St. Pieter, hebben dit thema uitgewerkt samen met de medewerkers van het jeugdatelier. De moderne kunst van vele beroemde kunstenaars bood inspiratie voor hun eigen werk: Magritte, Mondriaan, Alechinsky, Raveel, Matisse, Warhol, Picasso, Miró en vele anderen kwamen dan ook aan bod. Tijdens de driedaagse tentoonstelling zullen bezoekers alvast kunnen zien hoe creatief de kinderen het thema uitwerkten via tekeningen, schilderijen, boetseerwerken, en driedimensionale kunstwerken.  De kroon op het werkjaar is dan ook elk jaar de tentoonstelling zelf. Ook nu werd opnieuw gekozen voor de stallen en het woonhuis op de Hoeve Vandewalle, gelegen aan de Boomgaardstraat 168.   in Kuurne. De toegang tot de tentoonstelling is volledig gratis.

jeugdatelierkuurne.com

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws