BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Nieuw Kuurns cultuurseizoen voorgesteld onder grote belangstelling

Hoeve Vandewalle

KUURNE – Woensdagavond heeft de Kuurnse Vrijetijdsdienst in Hoeve Vandewalle zijn nieuwe cultuurprogramma bekendgemaakt voor het seizoen 2024-2025. Dit ging vooraf met de voorstelling ‘900 jaar Kuurne in woord en beeld’ van Sammy Neyrinck.

“Het Kuurnse cultuurseizoen gaat van start op 18 september en wordt geopend met een voorstelling gebracht door Julie Delrue, beter bekend als de actrice die gestalte geeft aan de lerares uit de VRT-serie Chantal,” legt Saraï Sabbe uit. “Maar we hebben komend seizoen ook veel oog voor lokaal talent. Tijdens de week van de Belgische muziek palmt lokaal talent het podium van de Kubox in en staat ‘The Voices of Kuurne’ ingepland, waarbij onder meer Chillow, Stefano, MC Equal, Kurt Lessafre, Sherina Evrard en Frans Dubrulle het beste van zichzelf zullen geven. Zowel Sherina Evrard als Frans Dubrulle zijn trouwens artiesten die we in het verleden al zagen schitteren in ‘The Voice’ zelf.”

Betaalbare prijzen

Ook voor het komende cultuurseizoen zorgde de Kuurnse Vrijetijdsdienst opnieuw voor betaalbare prijzen. “We hebben bij het opmaken van het programma gezorgd voor een leuke mix van verschillende podiumkunsten en cultuurvormen,” vervolgt Jonathan Breughe. “De combinatie van de gemeentelijke programmatie en het aanbod van Kuurnse initiatieven zorgt alvast voor een mooi cultuurseizoen, en ook Sente werd daarbij niet vergeten. Op 6 december staat comedy op het programma in ’t Senter met Jasper Posson, die er zijn zaalshow ‘Vast Benoemd’ brengt.”

Cultuurseizoen
Foto Speleers Nico

Nonkels

Maar ook kleppers als Preuteleute, Hugo Sigal en Wim Willaert, bekend uit ‘Eigen Kweek’ en als Pol in de populaire reeks ‘Nonkels’, staan komend cultuurseizoen geprogrammeerd. Theaterliefhebbers komen aan hun trekken met Liesa Naert, Karlijn Sileghem en Peter de Graef. Lia van Bekhoven neemt iedereen mee achter de schermen van de politiek in Groot-Brittannië aan de vooravond van Buren Bij Kunstenaars.

Mensen samenbrengen

“In een tijd waar individualisme vaak de overhand heeft, zorgt cultuur voor collectieve momenten van schoonheid, verwondering en reflectie,” vult burgemeester Francis Benoit aan. “Cultuurprogrammatie en evenementen brengen mensen samen en zorgen voor samenhorigheid. Het is het 17 de jaar dat onze gemeente een eigen cultuuraanbod aanbiedt. Ooit bescheiden van start gegaan, maar ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Kuurne en de regio.”

Wie meer informatie wenst over het volledige programma of tickets wil bestellen voor een van de voorstellingen, kan terecht op www.kuurne.be/tickets of bellen naar 056/36.20.50.

Lees ook: belgischeradiounie.net/2024/01/weet-sherina-de-jury-in-te-pakken-met-het-nummer-love-at-first-sight-van-kylie-minogue/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 juni 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws