BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

34ste Cartoon Festival nog tot en met 1 september in Knokke-Heist

KNOKKE-HEIST – Het Cartoonfestival is terug in Knokke-Heist. Met 3 tentoonstellingen op verschillende locaties in Heist, waaronder Ravelingen als hoofdlocatie, wordt voor de 63ste keer het beste werk van Belgische en internationale cartoonisten getoond.

De tentoonstellingen omvatten onder andere de thematentoonstelling ‘Choose life’ met gastcurator Pieter De Poortere, Press Cartoon Belgium met de 100 beste cartoons uit de Belgische pers en Gouden Hoed met de winnaars van de oudste en grootste cartoonwedstrijd ter wereld. Naast deze exposities zijn er ook signeersessies, tekenbattles en andere activiteiten voor jong en oud.

Internationale focus

Het festival heeft dit jaar een internationale focus en nodigde bekende cartoonisten uit om deel te nemen. De thematentoonstelling draait om de vraag hoe we ons leven vormgeven en is geïnspireerd door de Franse filosoof Albert Camus. Het festival werkt samen met Opera Ballet Vlaanderen, dat met het jaarthema ‘Hop Hop’ tot vernieuwing oproept.

Creatieve workshops

Er zijn ook creatieve workshops voor kinderen, waar ze artistiek werken rond Boerke en het festivalthema. Daarnaast zijn er een vlieg-zoektocht en diverse andere activiteiten tijdens het festival. De expo’s zijn dagelijks geopend van 10 tot 18 uur en de toegang is gratis. Het Cartoonfestival loopt nog tot en met 1 september 2024. Zaal Ravelingen Heist – Koudekerkelaan 33, 8300 Knokke-Heist

Bekijk hier de reportage die collega Els Bollaert maakte met de cartoonisten Steve Michiels en Steven Degryse op het cartoonfestival van Knokke – Heist:

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving