BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Extra zomercontroles op sluikstorten in Middelkerke

Extra zomercontroles op sluikstorten in Middelkerke

MIDDELKERKE – Tijdens de zomervakantie controleert het gemeentebestuur nog gerichter op sluikstorten. Middelkerke krijgt daarvoor steun van OVAM die een poule van 30 vaststellers ter beschikking stelt voor de zomer. Op donderdag 4 juli vond de eerste actiedag in Middelkerke plaats.

Op 2 actiedagen in juli en 2 in augustus gaan de OVAM-vaststellers in burgerkledij rond. Ze zijn wel herkenbaar aan een duidelijke badge. Ze focussen niet alleen op zwerfvuil, maar ook op het bezit van hondenpoepzakjes en het correct gebruik van de openbare vuilnisbakken.

Ondergrondse afvalcontainers

Zeker in de zomermaanden is afvalcontrole en preventie broodnodig. Wie een kleine hoeveelheid huishoudafval correct wil deponeren, kan dat in de ondergrondse afvalcontainers. In Middelkerke en Westende staan er momenteel 12. Heel wat vakantiegangers en inwoners maken daar trouwens correct gebruik van. Daarom is het des te jammer dat een hardnekkige minderheid sommige van die installaties vandaliseert zodat ze onbruikbaar worden. Blijkbaar verkiezen sommige mensen een vuile omgeving dan 0,50 eurocent voor 30 liter afval te betalen, want als het hen niet lukt om de klep open te wringen, laten ze vaak hun afval achter. Gevolg: extra sluikafval die de gemeentelijke ploegen nog eens moeten opruimen.

Boetes tot € 500

Om dat misbruik harder aan te pakken, kan het gemeentebestuur GAS-boetes tot € 500 uitreiken voor onrechtmatig gebruik van openbare straatvuilnisbakken of sluikstorten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Middelkerke steunt Blue Heart Campaign

Middelkerke steunt Blue Heart Campaign

MIDDELKERKE – Zaterdag 30 juli is het Werelddag tegen Mensenhandel. De Blue Heart-campagne van de Verenigde Naties focust dit jaar op de strijd tegen kinderhandel,