BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

KSA Leiezonen bouwt spectaculair Vikingdorp op kampplaats

KSA Leiezonen

KUURNE – KSA Leiezonen uit Kuurne zet ook dit jaar de traditie verder om op de kampplaats waar de jeugdvereniging neerstrijkt een indrukwekkend bouwwerk te realiseren. Na het bouwen van een gigantische kerk op hun kamplocatie in Bohon vorig jaar, kozen ze dit jaar voor het thema Vikingen.

“De Vikingen zijn oorspronkelijk een vissersstam, maar door de vervuiling van de Ourthe verloopt de visvangst slecht,” vertelt Sebbe Benoit van KSA Leiezonen. “Tijdens het kamp blijkt dat er meer aan de hand is en dat het een opgezet spel is. We begonnen een maand geleden al met de voorbereidingen, en de afgelopen twee weken werkten we enkele volle dagen met een groot deel van de leidingsploeg om het bouwwerk op tijd af te krijgen. In totaal werkten ongeveer 15 leiders mee aan het bouwwerk.”

KSA Leiezonen

Het idee voor het Vikingdorp van Harold Blauwtand komt van Jason Vandekerckhove, die tevens de drijvende kracht en het brein achter dit project is. “Ook onze vorige bouwwerken werden vooral door hem bedacht, uitgewerkt en gecoördineerd,” voegt Sebbe toe.

Jason Vandekerckhove uit Kuurne staat bekend om zijn ontwerpen en bouw van spectaculaire constructies. In het verleden bedacht Jason al een indrukwekkend Paard van Troje, een replica van het Romeinse Colosseum, een kasteel en vorig jaar een gigantische kerk. Ook de vier meter hoge ezel die pronkt op het rondpunt waar de N36 en de Brugsesteenweg samenkomen in Kuurne is door Jason ontworpen en uitgevoerd ter gelegenheid van het 900-jarig bestaan van Kuurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving