BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Meer dan 4.000 EUR aan prijzen te winnen met Zomerzoektocht Cultuursmakers in Oostende

Meer dan 4.000 EUR aan prijzen te winnen met Zomerzoektocht Cultuursmakers in Oostende

OOSTENDE – Na twee succesvolle wandelzoektochten in Antwerpen, heeft vzw Cultuursmakers, dit jaar een kleurrijke wandelzoektocht samengesteld in Oostende.

De zoektocht zal niet alleen cultuurliefhebbers aanspreken, maar ook veel (dagjes)toeristen zullen enthousiast meedoen. De prijzenpot bevat meer dan 4.000 EUR aan prijzen, van restaurantbonnen tot luxe zonnebrillen over culinaire pakketten tot workshops pottendraaien.

De vorige edities van de Cultuursmakers-zomerzoektocht trokken telkens duizenden deelnemers en de brochure stond in de top van bestverkochte toeristische items.

Cultuur smaakt beter samen

Wat deze zoektocht extra speciaal maakt, is dat Cultuursmakers ervoor zorgt dat niemand ongewild alleen op avontuur gaat. Gedurende de hele zomervakantie biedt de cultuurvereniging elke vrijdag ‘gezelschap’ aan. Als je alleen bent maar toch liever in gezelschap de zoektocht wilt doen, dan kan je op vrijdag om 14 uur naar het kantoor voor Toerisme komen, waar Cultuursmakers je in contact brengt met andere individuen die ook alleen zijn.

Ensorjaar

Het is geen verrassing dat Cultuursmakers dit jaar Oostende heeft gekozen, gezien de vele culturele evenementen in het kader van het Ensorjaar.

De zomerzoektocht zal zeker langs een aantal ‘Ensoriaanse’ locaties gaan. Het toegankelijke concept spreekt een breed publiek aan, van dagjestoeristen tot verblijfstoeristen, van jong tot oud, van cultuurliefhebbers tot sportievelingen en speurneuzen.

Het parcours is iets langer dan 5 km en vormt een lus met als vertrek- en eindpunten het station van Oostende, het kantoor van Toerisme Oostende (Monacoplein) of De Pottery (James Ensorgalerij).

Reken op 2,5 tot 3 uur om de wandelzoektocht volledig te voltooien. Met een brochure in de hand, moet je onderweg 30 vragen beantwoorden en 10 foto’s vinden.

Daarnaast kom je ook enkele bijzondere anekdotes tegen en kunnen jonge deelnemers tijdens de wandeling luisteren naar fragmenten uit het verhaal ‘Kapitein Panekazak’ via QR-codes.

Prijzenpot

De prijzenpot van meer dan 4.000 EUR, zal in het najaar 50 gelukkige winnaars verblijden, dankzij de steun van verschillende partners.

De zomerzoektochtbrochure is te koop aan 8,00 EUR (leden van Cultuursmakers betalen 6,00 EUR) op verschillende verkooppunten in Oostende.

Cultuursmakers vzw is een sociaal-culturele vereniging die al sinds 1922 actief is in Vlaanderen en Brussel. Met de steun van de Vlaamse overheid organiseren zij diverse culturele activiteiten met als doel zoveel mogelijk mensen samen van cultuur te laten genieten. Want cultuur smaakt beter samen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving