BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Ostend Beach Festival : onvergetelijke jubileumeditie eindigt veilig en zonder incidenten

Ostend Beach Festival onvergetelijke jubileumeditie eindigt veilig en zonder incidenten

OOSTENDE – Ostend Beach Festival heeft zijn 15e editie succesvol afgesloten. Afgelopen weekend genoten meer dan 25.000 bezoekers van een indrukwekkende line-up en een feilloze organisatie. De organisatoren kijken dan ook bijzonder tevreden terug op een festivalweekend met heel veel sfeer maar zonder noemenswaardige incidenten. Het is vanaf nu aftellen naar de volgende editie van het festival dat zal plaatsvinden van 11 tot 13 juli 2025.

Met meer dan 100 (inter)nationale artiesten verspreid over vier podia, biedt Ostend Beach Festival een breed scala aan elektronische muziekgenres. Hoogtepunten van dit jaar waren onder andere de optredens van Armand Van Helden, Eli Brown en een unieke Daft Punk tribute show door Robot Rock Alive.

Jan Mortelmans, organisator van Ostend Beach Festival, zegt: “We zijn enorm trots op het verloop van deze jubileumeditie. De samenwerking met de lokale autoriteiten en onze toegewijde veiligheidsdiensten heeft ervoor gezorgd dat het festival in een veilige en rustige sfeer kon plaatsvinden. Dit is een prestatie waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.”

Kevin Beirens, mede-organisator, vult aan: “De energie van zowel de artiesten als de bezoekers was ongekend. Het is geweldig om te zien hoe onze inspanningen voor een veilige en plezierige festivalervaring zijn gewaardeerd. Het publiek was fantastisch en de sfeer onvergetelijk.”

Veiligheid en mobiliteit

Ostend Beach Festival blijft pionier op het gebied van festivalveiligheid. Met duurzame mobiliteitsopties zoals speciale nachttreinen, Event Shuttle Bussen en een grote fietsenstalling op het Zeeheldenplein, heeft het festival bijgedragen aan een veilige en milieuvriendelijke beleving voor alle bezoekers.

Duurzaamheid

Naast veiligheid, speelde duurzaamheid een centrale rol. De nachttreinen en fietsenstallingen werden enthousiast ontvangen door het publiek, wat bijdroeg aan een vlotte en ecologisch verantwoorde terugkeer van de bezoekers.

Dank aan de buren

In de aanloop naar het festival werd een exclusieve rondleiding en buurtfeest georganiseerd voor de omwonenden, wat de band met de lokale gemeenschap verder versterkte. “We zijn onze buurtbewoners dankbaar voor hun steun en begrip,” aldus Mortelmans.

Met deze editie heeft Ostend Beach Festival opnieuw zijn reputatie als een van de toonaangevende elektronische muziekfestivals in België bevestigd. We kijken nu al uit naar de editie van volgend jaar en hopen wederom op een veilige, feestelijke en muzikale viering

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws