BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Preuteleute met nieuwe theatershow voor het eerst in Kuurne

Preuteleute met nieuwe theatershow voor het eerst in Kuurne

KUURNE – Begin dit jaar ging het West-Vlaamse cultduo Preuteleute in première in Concertgebouw Brugge met hun nieuwste voorstelling “XXX”. Het duo is toe aan hun vierde avondvullende voorstelling en lijkt populairder dan ooit. De voorstelling doet wat hun premisse belooft: hilarische vuilbekkerij met een Romeins legioen aan grappen.

Met “XXX” viert het duo Tom Vanrijckeghem en Sebastien Dewaele hun dertigjarige vriendschap. Hun cultcabaretformatie Preuteleute ging in première voor een uitverkocht Concertgebouw Brugge en sloot af met een staande ovatie.

In deze voorstelling gaan de alterego’s Alain en Ook Alain terug naar de Romeinse tijd van hun voorvaderen. Die voorvaderen werden toepasselijk gedoopt tot Alanus en Quoque Alanus. In hun geheel eigen stijl beleven de twee figuren de gekste avonturen die niet in het minst de meest schunnige verhalen ontzien. Via talloze historische referenties reizen de twee door het Romeinse Rijk en krijgen ze te maken met mede-en tegenstanders van Julius Caesar en de zijnen. De meervoudige lachsalvo’s bewijzen nog steeds het gelijk van het duo: “kiezigheid blijft populair. We zijn al 21 jaar bezig, dat wil zeggen dat de band wordt doorgegeven over generaties.” aldus Preuteleute. Niet alleen de staande ovatie op het einde van de voorstelling staaft die bewering, ook de immense vraag naar tickets bewijst hun populariteit. Ondertussen zijn er nu al meer dan 20.000 tickets verkocht voor de tournee.

Herneming na de zomer

Vanwege de grote vraag naar kaartjes werd er een herneming van de tournee ingepland na de zomer. Er werd zopas een voorstelling in Kubox Kuurne toegevoegd aan de speellijst en dat op woensdag 18 december 2024. Tickets voor de Kubox in kuurne via https://ovatic.nl/kuurne. De gladiatoren van de West-Vlaamse cult zorgen voor brood en spelen in een olympisch jaar.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws