BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

TUI Fly moet vluchten uit Antwerpen tijdelijk verplaatsen door grote vertraging in de levering van wisselstukken

ANTWERPEN – De TUI fly vluchten vanuit en naar Antwerpen, worden uitgevoerd door drie Embraer-toestellen type E195-E2, die de maatschappij sinds vorig jaar in dienst heeft. Om aan de hoogste standaarden qua veiligheid te voldoen, worden alle toestellen in de vloot permanent gecontroleerd en onderhouden.

Door de aanhoudende problemen in de wereldwijde toeleveringsketens, bereiken belangrijke reserve- en vervangingsonderdelen voor de Embraer E2-vliegtuigen, TUI Fly al enige tijd met enkele maanden vertraging.

Als gevolg hiervan kon een eerste Embraer 195-E2, niet langer worden ingezet en moest TUI fly al noodgedwongen een aantal vluchten uit Antwerpen naar Brussel omboeken.

Landingsbaan

De oplossing om met een ander toestel vanuit Antwerpen te vliegen, was onmogelijk, omdat de lengte van de landingsbaan niet toelaat om er de grotere toestellen uit de Boeing-vloot op in te zetten. 

Enige tijd geleden werd ook de tweede Embraer getroffen door een situatie, waarbij ontbrekende reserveonderdelen noodzakelijk waren en het voorbije weekend, moest TUI fly spijtig genoeg ook het derde toestel aan de grond houden.

Toeleveranciers

Om de situatie zo gauw mogelijk op te lossen werkt TUI Fly nauw samen met haar toeleveranciers en hoopt het haar vluchten van en naar Antwerpen, zo snel mogelijk opnieuw te kunnen opstarten.

Consistente oplossing

Om een consistente oplossing voor deze situatie te creëren, wordt er voor alle vluchten van en naar Antwerpen tot en met 6 oktober, een alternatieve vlucht aangeboden. Alle betrokken reizigers zullen hierover persoonlijk worden gecontacteerd. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
29 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving