BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Video Reportage, Wedstrijden

Wedstrijd: Zandsculpturenfestival Middelkerke: Een Zomertraditie

Zandsculpturenfestival

MIDDELKERKE – Het is inmiddels een traditie: het Zandsculpturenfestival in Middelkerke. Deze zomer opent het Zandsculpturenfestival Middelkerke de poorten naar talloze bijzondere werelden. Dit jaar neemt het evenement zijn bezoekers mee op een imaginaire wereldreis waarbij de bezoeker zelf zijn reis kan samenstellen.

Wil je sfinxen in Egypte zien, wilde dieren in Afrika spotten, de Taj Mahal bewonderen, Japanse tempels verkennen of het mystieke Paaseiland ontdekken? Of vlieg je liever over de Golden Gate Bridge in San Francisco om via New York City en Londen terug te keren naar Middelkerke? De reis is internationaal en de keuze is aan jou!

Het Grootste Evenement aan de Kust

Elk jaar trekt het festival meer dan 100.000 bezoekers uit diverse windstreken, waaronder Belgen, Duitsers, Fransen en Engelsen. Elke zomer is Middelkerke de place to be.

Meer dan een Reis!

Het Zandsculpturenfestival biedt dit jaar meer dan enkel zandduinen en sculpturen. Samen met de Proefkonijnen presenteert het evenement tevens een spannende interactieve voorstelling voor jong en oud. Voor wie zelf wil proberen een zandsculptuur te maken, zijn er workshops onder leiding van een zandexpert.

De Perfecte Zomercocktail

Terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel en in de speelzones, kunnen de volwassenen zich dan weer ontspannen in de strandbar met een hapje en een drankje. Kortom, het Zandsculpturenfestival Middelkerke biedt de perfecte cocktail voor een dag vol plezier aan zee.

Een Grote Aanwinst voor Inwoners en Handelaars

Burgemeester Jean-Marie Dedecker zegt: “We doen in Middelkerke veel moeite om ons zomerse evenementenaanbod te verrijken. Dankzij de steun van waardevolle partners kunnen zowel vakantiegangers als onze eigen inwoners genieten van een origineel en uniek aanbod. Het Zandsculpturenfestival is inmiddels een gewaardeerde partner. Het is een absolute troef dat we dankzij hen het grootste openluchtevenement aan de kust mogen ontvangen. Het festival past perfect bij onze uitstraling als echte familiebadplaats en blijft ons verrassen met nieuwe thema’s, randanimatie en gerenommeerde zandkunstenaars.”

Praktische Informatie

Het Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt dit jaar plaats van 28 juni tot en met 8 september. Voor informatie en tickets, bezoek www.zandsculpturenfestival.be. Inwoners van Middelkerke en tweede verblijvers krijgen een korting van 2 euro.

Wedstrijd

De Belgische Radio Unie mag enkele van zijn websitebezoekers richting het zandsculpturenfestival in Middelkerke sturen. Wil je kans maken op één van de gratis tickets, speel dan mee met onze wedstrijd. Wie ons kan vertellen hoeveel zandsculptuurartiesten er deelnamen om de zandsculpturen die te zien zijn op het zandsculpturenfestival te Middelkerke te maken en dit samen met zijn of haar naam, adres en telefoonnummer voor 5 augustus 2024 naar wedstrijd@belgischeradiounie.be stuurt wordt misschien wel de gelukkige winnaar van één van deze tickets.  Succes alvast! (tip: bekijk onderstaande reportage)

B.R.U. ging een kijkje nemen op het zandsculpturenfestival. Bekijk hier de reportage:

Bekijk hier het fotoverslag van collega Hendrik Lefebvre:

Zandsculpturenfestival Middelkerke 2024
« van 2 »
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 juli 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Video Reportage, Wedstrijden