BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Sport

12 uur van Kuurne is aan zijn derde editie toe

12 uur van Kuurne

KUURNE – Op zaterdag 31 augustus vindt de derde editie van de ’12 uur van Kuurne’ plaats. Van 9 tot 21 uur kunnen deelnemers hun sportieve grenzen verleggen in en rondom zaal Kubox en op de paardenrenbaan. Tot nu toe hebben 130 sportievelingen zich ingeschreven om deel te nemen aan dit evenement. Deelnemers kunnen rekenen op mobiele pechverhelping, bevoorrading, sportdrank en een bike wash. Daarnaast zorgen vier DJ’s tijdens het evenement voor een extra dosis aanmoedigingsambiance.

Iedereen met een mountainbike, gravelbike of stadsfiets is van harte welkom om mee te doen aan de ’12 uur van Kuurne’. Het evenement werd drie jaar geleden geïntroduceerd door wielertoeristenclub De Ververieders en bleek direct een groot succes. Het aangeboden parcours werd goed ontvangen door de deelnemers. Individuele deelnemers betalen 25 euro, terwijl deelname in teamverband 10 euro per persoon kost.

“Sinds de eerste editie van de ’12 uur van Kuurne’ zien we elk jaar het aantal deelnemers toenemen,” vertelt Niels Vermeersch van De Ververieders. “Tot nu toe hebben zich al 15 individuele deelnemers en zo’n 17 ploegen geregistreerd. Als organisator is het geweldig om te zien dat veel deelnemers van vorige edities ook dit jaar weer van de partij zijn. Er kan echter nog steeds ingeschreven worden, aangezien we de inschrijvingen pas op vrijdag sluiten. Deelnemers kunnen tijdens het fietsen rekenen op bevoorrading en sportdrank.  Wie pech heeft kan dan weer beroep doen op de mobiele pechverhelping van Bike Republic en er is tevens ook een bike wash voorzien.  Voor de deelnemers zelf hebben we ook douchemogelijkheden.”

“Dit jaar steunen de deelnemers opnieuw een goed doel, aangezien de opbrengst wordt geschonken aan de vereniging ‘Ouders van Verongelukte Kinderen’. Bovendien biedt de ’12 uur van Kuurne’ deelnemers de unieke kans om te fietsen op de Kuurnse paardenrenbaan en door zaal Kubox. Ons parcours is in totaal 2 kilometer lang,” voegt Vermeersch toe.

Ook wie geen fiets heeft die volstaat kan deelnemen aan het evenement, gezien ook dit jaar opnieuw MTB’s te huur worden aangeboden.  Naast het sportieve luik staan Anthony Dewaele,  David Debossere, Jeroen Dujardin en Stijn Verschelde in voor het muzikale gedeelte van de 12 uur van Kuurne.   En er zal die dag niet enkel en alleen gefietst worden gezien de organisatie op het terrein ook voor onder meer foodtrucs, springkastelen en gekke kinderfietsen zorgde. 

Inschrijven en meer info is terug te vinden op www.de12uurvankuurne.com

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Sport