BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Het Aftellen Begint: Nieuwe McDonald’s vestiging opent op 22 augustus in Kuurne

McDonald's KUURNE

KUURNE – De 49-jarige franchisenemer Kenny Schelstraete uit Waregem bereidt zich voor op de opening van zijn nieuwe McDonald’s-vestiging, gelegen langsheen de Brugsesteenweg in Kuurne. Op 22 augustus zullen de deuren van het gloednieuwe hamburgerrestaurant opengaan. Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan het interieur, zal het meubilair volgende week op zijn definitieve plaats worden gezet. Het rode lint voor de officiële opening ligt alvast al klaar.

In februari van dit jaar werd het terrein waar voorheen het Eat & Co World Restaurant was gevestigd bouwklaar gemaakt, waarna medio april de daadwerkelijke bouw van start ging. De bouw verliep vlekkeloos, en net voor het bouwverlof kon de ruwbouw al worden opgeleverd. “We zijn nu bezig met de afrondende werkzaamheden”, vertelt Kenny Schelstraete. “De keuken wordt ingericht, de binnenafwerking is in volle gang en de IT-systemen worden geïnstalleerd. Volgende week wordt het meubilair geleverd en geplaatst. We implementeren ook een afvalbeheerssysteem en zetten maximaal in op recycling.”

McDonald's KUURNE
Foto Speleers Nico

Personeel uit eigen regio

Ook op het gebied van personeelswerving staat alles op de rails. “Na de jobdag in juni hebben we het basisteam voor McDonald’s Kuurne geselecteerd. Het team bestaat voornamelijk uit mensen uit de regio, omdat we sterk willen verankeren in de lokale gemeenschap. Sinds begin juli worden zij opgeleid in een van mijn andere filialen.”

Foto Challenge

Voor Kenny zelf zat vakantie er de afgelopen maanden nauwelijks in; hij nam slechts één week vrij. “Met de opening in zicht was het belangrijk om alles goed te volgen, zodat ik snel kon ingrijpen waar nodig,” vervolgt Kenny. “Op onze Facebookpagina van McDonald’s Kuurne loopt momenteel een leuke actie waarbij we op zoek zijn naar de vijf origineelste foto’s met een ezel en McDonald’s in verwerkt.  Ondertussen mochten we reeds diverse deelnames ontvangen.  De winnaars worden uitgenodigd als VIP op het Tray Out-evenement. Ook hebben we voor de eerste 1000 klanten op de openingsdag een leuk hebbedingetje in petto.”

McDonald's KUURNE
Foto Speleers Nico

De nieuwe McDonald’s-vestiging in Kuurne biedt plaats aan 234 gasten binnen en nog eens 60 op het buitenterras bij goed weer. De eerste verdieping, bereikbaar via een trap of lift, beschikt over een zitruimte waar men het bestelde menu kan nuttigen, en er is een ruime speelzone voor kinderen. Voor automobilisten is er een parkeerterrein met 60 plaatsen, waarvan er twee zijn uitgerust met laadstations voor elektrische voertuigen. De drive-thru kan twee auto’s tegelijk bedienen.

Opening per ezel

“We voelen ons welkom in Kuurne, en daar zijn we blij om,” zegt Kenny. “Ik heb al enkele keren gesproken met burgemeester Francis Benoit en schepen van Ondernemen Bram Deloof. Het idee om de kinderburgemeester te betrekken bij de opening vonden we fantastisch. Onze eerste klant in de drive-thru zal dan ook kinderburgemeester Kobe Dewaele zijn, niet in een auto, maar op het symbool van Kuurne, de ezel. Ook een delegatie van het gemeentebestuur en de kindergemeenteraad zal aanwezig zijn. In de toekomst willen we met McDonald’s Kuurne ook lokale jeugdbewegingen en verenigingen ondersteunen met sponsoring en merchandising.”

Met de opening van deze nieuwe vestiging op 22 augustus voegt McDonald’s zijn 115e restaurant toe op Belgische bodem.

Lees ook: https://belgischeradiounie.net/2024/06/mcdonalds-kuurne-zoekt-enthousiaste-medewerkers-en-houdt-jobdag-op-20-juni/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws