BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws, Video Reportage

Hevige bedrijfsbrand in Wortegem-Petegem

Hevige bedrijfsbrand in Wortegem-Petegem

WORTEGEM-PETEGEM – Omstreeks 18u24 werd er een BE Alert uitgestuurd voor een hevige bedrijfsbrand bij Danilith-Delmulle aan de Waregemseweg in Wortegem-Petegem. Omwonenden werd gevraagd om de ramen en de deuren gesloten te houden.

De brandweer diende een ongelijke strijd te leveren tegen de hevige vlammenzee. De gemeentelijke fase van het rampenplan werd afgekondigd en de omgeving werd volledig afgesloten. Tijdens de bluswerkzaamheden raakten twee brandweermannen licht gewond. De brand die uitbrak in de houtafdeling van het bedrijf, zorgde vooral voor veel materiële schade, maar de burelen van het bedrijf en omliggende woningen konden door de brandweer gevrijwaard worden.

-Lees verder onder het beeldverslag-

Reportage Samson

De brandweer ging meteen ter plaatse en kreeg daarbij versterking van alle brandweerposten uit de zone Vlaamse Ardennen. Ook de zone Fluvia stuurde extra materieel ter plaatse. Daarnaast kwam ook de civiele bescherming helpen bij de bluswerkzaamheden.

Naar verluidt gingen 1.000 vierkante meter houtopslag in de vlammen op. De brand zou zijn ontstaan in een loods waar eertijds de schrijnwerkerij gevestigd was.

De hevige rookontwikkeling was ook in Oostrozebeke (ongeveer een 16 tal kilometer bij de brand vandaan) te zien. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De brand is ondertussen onder controle.

Foto’s Samson

24_brand bouwbedrijf Danilith Delmulle
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Brandweer en Politie, Nieuws, Video Reportage