BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Nieuwe sportvloer Kuurnse sporthal in eindafwerking

nieuwe sportvloer in Kuurnse sporthal

KUURNE – Na 42 jaar dienst is de sportvloer van de sporthal in Kuurne, die al dateerde uit 1982, vervangen tijdens de jaarlijkse sluitingsperiode. Momenteel is de vloer in de eindfase van afwerking, waarbij de beschermlaag wordt aangebracht. Vanaf 21 augustus kunnen de diverse Kuurnse sportverenigingen de vernieuwde sportvloer weer in gebruik nemen. De totale kosten van de nieuwe sportvloer bedragen ongeveer 200.000 euro.

De sporthal in Kuurne is een drukbezochte locatie, vooral vanwege de belangrijke rol die de jeugdwerking er speelt. De beschikbare tijdsloten zijn echter al lange tijd onvoldoende om alle Kuurnse sportievelingen hun sport te laten beoefenen. Hierdoor zijn verschillende sportverenigingen genoodzaakt nu reeds uit te wijken naar ‘Nest’, waar eveneens veel sportaccommodatie beschikbaar is.

“Dit jaar hebben we de jaarlijkse sluiting van de sporthal aangegrepen om de bestaande sportvloer te vervangen,” vertelt Sylvie Deloddere, diensthoofd van de sportdienst. “Bij het begin van de huidige legislatuur werden deze werkzaamheden vrijwel onmiddellijk ingepland. Het was echter even wachten voor de uitvoering ervan.  De nieuwe sportvloer is een aanzienlijke verbetering. Naast alle traditionele sporten die al mogelijk waren op de vorige vloer, kan nu ook basketbal worden gespeeld. De aanleg van een dergelijke sportvloer vereist veel vakmanschap. Een gespecialiseerde firma heeft dit werk uitgevoerd, en op twee dagen na hebben ze de geplande tijd gehaald. Ondanks de kosten die gepaard gaan met de aanleg, is elke euro goed besteed. Kuurne is namelijk een heel sportieve gemeente. Sommige sportclubs hebben zelfs een stop moeten inlassen voor de ledenwerving, vooral de jeugdwerking zit in de lift. Met de opening van Nest is er ook extra sportruimte gecreëerd, wat hard nodig was.”

Ondanks de investering door het gemeentebestuur zal dit geen invloed hebben op de tarieven voor het gebruik van de sporthal. Vanaf 21 augustus kan het resultaat van de renovatie bekeken en uitgetest worden.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport