BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Opnieuw Peugeot 3008 gestolen in Marke en poging tot in Kuurne

MARKE _ In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus probeerden autodieven opnieuw een Peugeot 3008 te stelen in Marke. De criminelen wisten op slinkse wijze zonder sleutel toegang te krijgen tot het voertuig. Dit deden ze door gebruik te maken van een geavanceerd apparaat met uitleessoftware dat specifiek ontworpen is om de signalen van dit type Peugeot te onderscheppen en te kopiëren, waardoor ze het voertuig konden openen zonder de originele autosleutel.

Deze poging tot diefstal vond plaats rond 2.30 uur in de vroege ochtend. De daders waren echter niet voorbereid op de waakzaamheid van de nachtpatrouilles van de lokale politie. Dankzij het snelle optreden van deze agenten moesten de autodieven hun poging om het voertuig te stelen voortijdig afbreken. Toen ze de politie zagen naderen, besloten de criminelen in allerijl met hun eigen voertuig te vluchten. Ze kozen ervoor om via Lauwe richting Frankrijk te rijden, waarbij ze hun snelheid drastisch opvoerden. Zelfs in de bebouwde kom schroomden ze niet om snelheden tot wel 180 km/u te bereiken. Uiteindelijk slaagden ze erin om de Franse grens over te steken en aan de politie te ontsnappen.

Ook eerder deze week werd in de Generaal Eisenhowerstraat in Kuurne een poging ondernomen om een Peugeot 3008 te stelen. Door een alerte buur namen de dieven de vlucht maar er is wel veel schade aan de wagen. De feiten gebeurden ook ’s nachts tussen 2u30 en 3u30. De dieven verplaatsten zich met een Peugeot met Franse nummerplaat.

Het is niet de eerste keer dat autodieven toeslaan in deze regio. Eind juli werden er op een vergelijkbare manier al twee Peugeots 3008 gestolen in Marke. Dit specifieke type voertuig lijkt een geliefd doelwit te zijn voor criminelen die gebruikmaken van dergelijke geavanceerde technieken. Hoewel dit probleem niet beperkt is tot deze regio, vindt de Politiezone Vlas het belangrijk om extra aandacht te vestigen op deze vorm van criminaliteit. Ze roepen bewoners dan ook op om alert te zijn, vooral in de avond- en nachturen.

Als je ’s avonds of ’s nachts verdachte activiteiten opmerkt, in het bijzonder rond voertuigen zoals de Peugeot 3008, aarzel dan niet om direct de politie te contacteren. Je kunt hiervoor bellen naar het noodnummer 101 of naar 1701, het lokale oproepnummer van PZ Vlas.

Voor eigenaars van een Peugeot 3008 wordt aangeraden om extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Mechanische beveiligingsmiddelen, zoals een stuurslot of een pedaalslot, kunnen een effectieve extra bescherming bieden tegen autodiefstal. Dergelijke maatregelen kunnen het criminelen aanzienlijk moeilijker maken om een voertuig te stelen, wat de kans vergroot dat ze hun poging opgeven.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws