BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

SOSAB Flemish Red Ale XII van The Brew Society (Heule) wint (voor het tweede jaar op rij) een absolute hoofdprijs op de World Beer Awards

SOSAB Flemish Red Ale XII van The Brew Society (Heule) wint (voor het tweede jaar op rij) een absolute hoofdprijs op de World Beer Awards

HEULE – Op 9 augustus werden de winnaars van de World Beer Awards bekend gemaakt. SOSAB Flemish Red Ale XII won de hoofdprijs in de categorie World’s Best Flanders Red Ale.

De World Beer Awards, de belangrijkste bierwedstrijd ter wereld, selecteert de beste bieren in internationaal erkende stijlen. De winnaars werden zorgvuldig geëvalueerd door een deskundige jury om de uiteindelijke World’s Best te bepalen.

SOSAB Flemish Red Ale

SOSAB Flemish Red Ale is een Zuid West-Vlaams Rood Bruin bier, typisch voor de streek. Het bier, dat voor 75% uit foederbier bestaat, heeft een aangename geur van rode bes, karamel, appelazijn en krentenbrood. Het heeft 12 maanden gerijpt op houten foeders, wat het zijn karakteristieke geuren van houtlagering geeft. De smaak is mooi rond met een spel van zoet en zuur die elkaar mooi afwisselen.

Voortdurend optimaliseren

Voor brouwers Dieter Dhondt en Björn Desmadryl is deze overwinning een prachtige bekroning voor hun team. Ze zijn constant bezig met het optimaliseren van de kwaliteit van hun bieren. Het feit dat ze als relatief jonge brouwerij voor het tweede jaar op rij als winnaar uit de bus komen, is bijna niet te geloven. Het gebruik van 75% foederbier onderscheidt hen van anderen en draagt bij aan de unieke smaak van hun bier.

The Brew Society

De bieren van SOSAB zijn verkrijgbaar in België en worden ook verdeeld in Nederland, Italië, de Verenigde Staten en andere landen wereldwijd. The Brew Society, bekend voor het bier Martha, won ook verschillende prijzen op Belgisch niveau. De kwaliteit van Belgisch bier is hoog, maar ook in het buitenland wordt de lat steeds hoger gelegd. Als een van de weinige brouwerijen die ons land vertegenwoordigen op de World Beer Awards, zijn ze trots en fier.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving