BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Video Reportage

Voorbereidingen voor het Road Rock Festival in Kuurne van start gegaan

Road Rock

KUURNE – Sinds zaterdagochtend zijn de eerste voorbereidingen van start gegaan voor het tweedaagse festival Road Rock, dat dit jaar voor de derde keer op rij plaatsvindt in Kuurne. Bezoekers die het festival op vrijdagavond bijwonen, krijgen gratis toegang. Op zaterdag bedraagt de ticketprijs 39,50 euro.

Liefhebbers die nog een laatste zomerfestival willen meepikken voordat de maand september begint, kunnen op vrijdagavond 30 en zaterdag 31 augustus terecht op de Kuurnse Vlaskouter voor Road Rock. Op vrijdag 30 augustus strijden drie jonge bands in een spannende battle, gevolgd door optredens van Les Truttes en Sister May. Op zaterdag 31 augustus staan onder andere Zornik, Millionaire, Trixie Whitley en Helmut Lotti Goes Metal op het programma.

Gratis op vrijdag

“Op vrijdagavond komt iedereen gratis binnen,” vertelt Dirk Callens van Road Rock, “Al bieden we ook een VIP-formule aan voor 30 euro, die je volledig terugkrijgt in consumptietickets. Net als in voorgaande edities nemen op vrijdagavond drie bands het tegen elkaar op in een battle. Dit jaar hebben maar liefst 331 getalenteerde bands zich ingeschreven voor onze wedstrijd. De meeste tickets voor de festivaldag op zaterdag zijn trouwens al verkocht.”

Derde editie op Kuurnse bodem

“Na vijf edities in Kortrijk besloten we drie jaar geleden om ons festival naar Kuurne te verhuizen,” vervolgt Callens. “Het grasveld aan de Vlaskouter wekt meteen een echt festivalgevoel op bij onze bezoekers. We doen er alles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken voor onze festivalgangers, en ook dit jaar laten we opnieuw de grootste discobol van Europa aanrukken. Tussen de optredens door zorgen de Kuurnse vinyl-DJ’s voor de sfeer op het grote grasveld, en William Boeva zal ook dit jaar de presentatie verzorgen.”

Shuttleservice

Het festival start op vrijdag om 16.30 uur en op zaterdag al vanaf 14.00 uur. Een basisticket voor Road Rock kost 39,50 euro, terwijl een VIP-ticket 150 euro kost. Dit VIP-ticket omvat onder andere toegang tot het festival, een feestelijke receptie bij aankomst, een parkeerplaats met shuttleservice naar het festivalterrein, en een luxe barbecue.

Youth for Music

Wie een ticket voor Road Rock koopt, steunt tevens Youth for Music, een initiatief dat kwetsbare jongeren helpt hun muzikaal talent te ontwikkelen. De opbrengst van het festival wordt namelijk geschonken aan deze organisatie. Dit jaar konden dankzij Road Rock vijf hoogwaardige gitaren worden aangeschaft voor de muziekacademies van Kortrijk en Kuurne/Harelbeke, die tijdens het festival zullen worden overhandigd aan de respectievelijke academies.

B.R.U. ging al eens de sfeer opsnuiven zaterdagmorgen bij de opbouw van het festival. U kan hier deze reportage bekijken:

Meer informatie over Road Rock is te vinden via www.roadrock.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Video Reportage