BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Voorlaatste manche Belgisch Kampioenschap telegeleide wagens op zondag 1 september bij MRCZ Zwevegem

Voorlaatste manche Belgisch Kampioenschap telegeleide wagens op zondag 1 september bij MRCZ Zwevegem

ZWEVEGEM – Op zondag 1 september 2024, organiseert Miniatuur Racing Club Zwevegem (MRCZ) vzw een manche voor het Belgisch Kampioenschap telegeleide wagens. De manche te Zwevegem is de voorlaatste tellend voor het Belgisch Kampioenschap 2024.

MRCZ wordt omschreven als één van de meest technische circuits van het volledige BK. Daarnaast is het MRCZ buiten circuit geen permanent circuit en is er ook minder grip dan op een permanent circuit. Dit maakt het voor de piloten nog veel moeilijker om hun wagen af te stellen.

In drie klassen

Het Belgisch Kampioenschap wordt gereden in drie klassen:

  • Fun: deze klasse is bedoelt voor jongeren en oudere piloten. In deze klasse vinden we een mix van jong en oud. Om de jongere deelnemers te ondersteunen, wordt enkel voor hen een officieel klassement bijgehouden.
  • Stock 17.5: hier rijden alle wagens met de dezelfde motor, doordat iedereen met dezelfde motor rijdt zal je ook een deelnemers veld zien dat dicht bij elkaar rijdt.
  • Stock 13.5: hier rijden alle wagens met de dezelfde motor, doordat iedereen met dezelfde motor rijdt zal je ook een deelnemers veld zien dat dicht bij elkaar rijdt. Deze wagens snelste van alle reeksen die worden gereden.
  • Fronti: deze klasse wordt gereden met voorwiel aangedreven wagens.

Praktisch

Op zaterdag (vanaf 10u tot 19u) kan er door de piloten vrij getraind worden.

Op zondag (start eerste reeks om 10u) wordt er dan geraced tegen de klok. ’s Voormiddags kwalificeren de piloten zich, in de namiddag worden de finales verreden. De prijsuitreiking wordt zondag verwacht rond 17u.

Zowel op zaterdag als zondag is het publiek gratis welkom. Meer informatie over dit evenement bij
Pieter Saelens pieter.saelens@mrcz.be GSM 0472 34 84 98

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Mooov in Zuid-West-Vlaanderen *

Zuid-West-Vlaanderen – Van 18 april tot 2 mei strijkt MOOOV neer in Zuid-West-Vlaanderen. Een brede waaier aan films uit alle hoeken van de wereld, reizen