BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Samenleving

Waregem Koerse alweer bijzonder gesmaakt

Waregem Koerse alweer bijzonder gesmaakt

WAREGEM – Een stralende zon zorgde voor een gezellige sfeer op de Waregemse Hippodroom. 35.000 toeschouwers genoten er van top paardensport bij een natje en een droogje.

Het was vooral uitkijken naar de ING Grote Steeple Chase, de eerste wedstrijd van de prestigieuze Crystal Cup. 26 tot de verbeelding sprekende hindernissen over een lengte van 4.600 meter, de zeven startende combinaties wisten dat ze meteen bij de les moesten zijn. En spannend wérd het.

Topfavoriet Gino des Dunes met Jean-Stephane Lebrun op de rug, ging meteen aan de leiding en bleef daar ook lopen, tot hij in de slotfase werd voorbij gestoken door Placenet met jockey Johnny Charron.

Foto Samson

Gino des Dunes probeerde nog alles maar moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plaats. Derde werd het Tsjechische paard Volkov Jelois. Premier Vert – toch ook een schaduwfavoriet – werd vierde, Fan D’Apple’s vijfde en Rosa Kleb zesde. Maar dé grote winnaar dus: Johnny Charron en Placenet, een paard van de Engelse eigenares Caroline Tisdall dat getraind wordt door de Franse trainer David Cottin. Wie op outsider Placenet ingezet had, kon meer dan tevreden naar huis.

Freek Braeckman en Hannah Huygens trokken aan het langste eind

Ook de wedstrijd Horse Race 4Brain, kon op veel belangstelling rekenen dankzij een startveld met enkele Bekende Vlamingen. Comedian/TV presentator Jens Dendoncker, Belgiës bekendste chef Peter Goossens, VTM nieuwsanker Freek Braeckman en ex-profwielrenster Ine Beynen namen het in duo sulky’s op tegen nog vijf tegenstanders met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor méér onderzoek naar hersenaandoeningen.

Uiteindelijk was het Freek Braeckman die – aan de zijde van Belgische topper Hanna Huygens – aan het langste eind trok. De vreugdekreet van Freek Braeckman was alleszeggend. Braeckman reed voor The Truck Company en bezorgde het instituut Dominiek Savio uit Hooglede een welgekomen geldsom.

Piepjonge jockeys tijdens twee ponyraces

Nieuw dit jaar op Waregem Koerse: twee ponyraces voor piepjonge jockeys. En wat een triomf werd het voor de 13-jarige Mathis Moeykens. Voor eigen volk won hij de eerste ponykoers, een droom die werkelijkheid werd. Moeykens is een talent dat in het oog moet worden gehouden. Eerder won hij ook al de Fegentri race in het Franse Parislongchamp.

Drafwedstrijd Grote Prijs Stad Waregem

In de drafwedstrijd Grote Prijs Stad Waregem was het uitkijken naar het Italiaanse paard Carloforte Font van de Waregemse eigenaar Pascal Van Der Rasieren. Het was een eeuwigheid geleden, dat er nog eens een rasechte Waregemse eigenaar had kunnen winnen. Het werd net niet voor Van Der Rasieren. Carloforte Font werd tweede achter winnaar Astronascente Zal.

De 23ste Willy Naessens Hat Trophy is voor Nele De Waele uit Wielsbeke

De winnares van de Hat Trophy 2024 op Waregem Koerse werd bekendgemaakt in de tent van Willy Naessens. Nele De Waele uit Wielsbeke won de titel van de vrouw met de mooiste hoed van het jaar gewonnen. Ze ontvangt een juweel ter waarde van €5.000 van juwelier Bourgois Waregem, een X2O cadeaubon van €5.000, een exclusief Cub Med arrangement ter waarde van €500 en een weekendje weg met een Defender. Daarnaast mag ze ook een donatie van €1000 (geschonken door Willy Naessens) doen aan een goed doel naar keuze.

Foto Samson

De professionele jury, onder leiding van Davy Brocatus, moest moeilijke beslissingen nemen. De jury bestond dit jaar uit de winnares van de vorige editie Isabelle Verlodt, Miss België Kenza Ameloot, hoedenexpert Charlotte Catrysse en mode-experts Martine Pilate, Bie Baert, Loredana De Amicis, Yentl Keuppens en Koen Crucke.

De hoedenwedstrijd werd gevolgd door VIP-gasten van Willy Naessens en het grote publiek op het middenplein. De opbrengst van de champagne- en oesterverkoop gaat naar het goede doel dat Willy Naessens steunt, de stichting Sofhea, voor de uitbreiding van de navelstrengbloedbank en stamceltransplantaties voor mensen met levensbedreigende bloedziekten.

Dit was Waregem Koerse 2024 in beeld, gebracht door onze fotograaf Samson

Waregem Koerse 2024
« van 2 »

(Lees ook https://belgischeradiounie.net/2024/08/waregem-koerse-sportief-hoogstaander-dan-ooit/)

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Samenleving