BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Westerpunt in De Panne verwelkomt 100.000ste bezoeker

Westerpunt in De Panne verwelkomt 100.000ste bezoeker

DE PANNE – Sinds de opening op 3 mei 2024 heeft het Westerpunt in De Panne al 100.000 bezoekers mogen verwelkomen. Westerpunt is een nieuwe toeristische trekpleister aan de Kust en uithangbord van het project Horizon 2025.

Het Westerpunt, geopend op 3 mei 2024, heeft talloze bezoekers weten de verrassen met haar architectuur en adembenemende uitzicht over de zee en de duinen. Het uitkijkpunt, een architecturaal hoogstandje van Studio MOTO en stabiliteitsbureau Mouton, biedt een unieke landschapsbeleving en is snel uitgegroeid tot een geliefde bestemming voor zowel inwoners als toeristen. Het ontwerp, een geometrische trap die bezoekers van de wandeldijk naar het strand leidt, combineert esthetiek met functionaliteit en symboliseert de verbinding tussen land en zee.

Unieke ligging

Dankzij de ligging naast het natuurreservaat De Westhoek biedt het Westerpunt een 360° uitzicht op de omringende natuur, wat het een unieke ervaring maakt voor elke bezoeker. Het feit dat de teller inmiddels op 100.000 bezoekers staat, bevestigt dat het Westerpunt een waardevolle toevoeging is aan het recreatieve aanbod van De Panne en een belangrijke rol speelt in de promotie van de lokale toeristische sector.

Een staaltje moderne architectuur

De totstandkoming van het Westerpunt was niet zonder uitdagingen. Het project, oorspronkelijk gepland voor 2022, liep vertraging op door stijgende bouwkosten en onvoorziene uitgaven. Desondanks is het eindresultaat een staaltje van moderne architectuur dat perfect aansluit bij de natuurlijke omgeving en bestand is tegen het agressieve zeeklimaat. Bij hoogtij wordt de ingang op het strand zelfs overspoeld door zeewater, wat een extra dimensie toevoegt aan de beleving.
 
Het lokaal bestuur De Panne en Westtoer zijn trots op deze prestatie en hopen in de zomerperiode nog meer bezoekers te ontvangen. Het Westerpunt is duidelijk een echte trekpleister en geeft een boost aan de lokale economie en toerisme.
 
Burgemeester van De Panne, Bram Degrieck: “100.000 bezoekers op een paar maanden tijd, dat is een teken dat het Westerpunt gesmaakt wordt en dat het project geslaagd is in zijn opzet: de creatie van een ijkpunt, een baken waar je bewust voor naar De Panne trekt. Op die manier ontdekt een nieuw publiek De Panne en haar natuur, haar strand en duinen.” 
 
“De provincie West-Vlaanderen en Westtoer hebben met het project Horizon 2025 tal van uitkijktorens gerealiseerd in samenwerking met vele partners. Als bovenlokale actor speelt de provincie een belangrijke rol bij het tot stand brengen van projecten zoals het Westerpunt. Door middelen te mobiliseren op provinciaal niveau en lokale initiatieven te ondersteunen, kunnen we investeren in een eigentijds toeristisch en recreatief aanbod voor inwoners en bezoekers van de provincie”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, West-Vlaams gedeputeerde voor toerisme en voorzitter van Westtoer.

Over Horizon 2025

Het Westerpunt is een onderdeel van Horizon 2025. Met dit project wil Westtoer samen met de Provincie West-Vlaanderen tegen 2025 een twintigtal nieuwe uitkijkpunten realiseren in het West-Vlaamse landschap. Alle uitkijkpunten zijn gelegen langs de provinciale fiets- en wandelproducten. Op die manier worden extra belevingselementen toegevoegd aan deze recreatieve producten. Meer dan 525.000 mensen konden al genieten van het uitzicht op de uitkijkpunten van Horizon 2025.

Meer info: https://www.visitwestvlaanderen.be/nl/doen/horizon-2025-uitkijkpunten 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving