BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wevelgem zet in op duurzaamheid en klimaatbestendigheid in de Poezelhoek

Wevelgem zet in op duurzaamheid en klimaatbestendigheid in de Poezelhoek

WEVELGEM – In Gullegem werden recent de heraanleg van de Poezelhoek en de investering in de infrastructuur van het sportcentrum FC Gullegem afgerond. Deze projecten zijn een stap vooruit in de realisatie van een veilige en klimaat robuuste omgeving.

De wegenwerken in de Poezelhoek, gestart in 2023, hebben gezorgd voor een verbeterde waterhuishouding door de aanleg van gescheiden rioleringen. Deze maatregelen dragen bij aan een schonere Heulebeek en verbeteren de waterkwaliteit van de omliggende beken en rivieren.

Verkeersveiligheid aangepakt

De vernieuwde infrastructuur scheidt nu auto-, fiets- en voetgangersverkeer beter, wat bijdraagt aan een veiligere doorgang naar zowel het sportcentrum als het nabijgelegen provinciaal domein Bergelen.

Duurzame investeringen in sportinfrastructuur


Ook het sportcentrum van FC Gullegem werd flink onder handen genomen. Naast nieuwe kleedkamers met duurzame technologieën zoals zonneboilers en geothermische warmtepompen, werd geïnvesteerd in waterbesparende oplossingen. Met een totale capaciteit van 90 000 liter aan hemelwaterputten kan het opgevangen regenwater worden gebruikt voor zowel sanitair als de bewatering van de sportvelden en groenaanleg.

Groenere en klimaat robuustere omgeving


In lijn met het Lokaal Energie- en Klimaatpact van de gemeente, werden in de omgeving 37 nieuwe bomen, 2.644 struiken en diverse borderplanten aangeplant.

Deze vergroening draagt bij aan een klimaatrobuustere omgeving, waarbij waterdoorlatende paden en parkeerplaatsen de regenwaterinfiltratie verbeteren en overstromingen helpen voorkomen.

Alle afgeronde projecten kaderen in de doelstelling van de gemeente, om te streven naar levendige en duurzaam ontwikkelde kernen, waar veiligheid en duurzaamheid een prioritaire plaats innemen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en