BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Zesde editie Kuurne Balkt wordt ‘Best Off’ editie

Kuurne Balkt

KUURNE – Op woensdagavond 14 augustus beproeft de Kuurnse bevolking opnieuw zijn zangtalent. Voor de zesde keer vindt vanaf 19.30 uur het zangevenement Kuurne Balkt plaats onder de klokkentoren van de Sint-Pieterskerk. Elk jaar zien de organisatoren van het evenement de populariteit van hun zangfeest stijgen. “Dit jaar mikken we op meer dan 1000 toeschouwers,” opent Bert Verhaeghe, die onlangs tot nieuwe voorzitter van het comité rond Kuurne Balkt werd benoemd.

“In 2018 werd Kuurne Balkt heel kleinschalig opgestart, zonder te weten wat het zou worden. Het begon met een gelegenheidskoor dat klassiekers zong waarbij de aanwezigen konden meezingen. Maar de grote opkomst stimuleerde ons om het evenement groter aan te pakken. De edities die volgden, waren er met dans- en gelegenheidsoptredens van Kuurnse groepen zoals Jack & The Tramstations en Soupapke. Kuurne Balkt werd steeds sfeervoller met jaarlijks meer bezoekers. Dit jaar gooien we het echter over een andere boeg en keren we terug naar onze roots. De acts van de voorgaande jaren laten we achterwege en we gaan opnieuw voor een puur meezingfestival, waarbij een gelegenheidskoor de toon zet en het publiek mee kan zingen op ons afgesloten festivalterrein. Wie nog wil meezingen in dat koor, kan zich nog steeds aanmelden via onze facebookpagina!”

De nummers die op woensdagavond 14 augustus gezongen zullen worden, zijn zorgvuldig uitgekozen door het comité achter Kuurne Balkt. Ze haalden inspiratie voor de playlist via een oproep op Facebook en een bevraging onder de leden van het gelegenheidskoor en de Orde van de Ezel. Naast het meezingen is Kuurne Balkt ook het evenement waar vakantieverhalen worden opgehaald door de aanwezigen en gezelligheid centraal staat.

Traditioneel wordt het zangfestival afgetrapt met het Koning Ezellied, gezongen door grootmeester Carl Vereecke. De presentatie is in handen van Francis Benoit. Ook dit jaar blijft Kuurne Balkt een gratis festival en voor de laatblijvers is er na het zanggedeelte een afterparty met de ’70-’80 DJ’s. De deuren openen om 19 uur.

ezelsorde.be/activiteiten/kuurne-balkt

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws