BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Interpom 2024

Interpom 2024

KORTRIJK – De toonaangevende vakbeurs voor de volledige professionele aardappelketen, vindt plaats op 24, 25 en 26 november 2024 in Kortrijk Xpo (B). Interpom is het vakplatform waar je de laatste marktevoluties, prijsontwikkelingen en innovaties in de aardappelsector kan zien. De komende editie verwacht opnieuw meer dan 20.000 bezoekers uit 50 landen en pakt uit met het thema ‘Energizing a potato industry in transition’.

Interpom is de meest gespecialiseerde indoor vakbeurs in Europa, waar de volledige aardappelketen aanwezig is: van teelt tot en met verwerking en vermarkting. De vakbeurs biedt een compleet gespecialiseerd aanbod aan producten, machines, diensten en digitale technologieën voor de volledige keten.  

Telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, aankopers en handelaars van verse en verwerkte aardappelen uit heel Europa bezoeken Interpom. De vakbeurs ontvangt ook steeds meer bezoekers uit andere continenten. Er zijn 316 exposanten uit 14 landen ingeschreven.

Energizing a potato industry in transition

De aardappelsector staat voor aanzienlijke uitdagingen door klimaatverandering, strengere regelgeving, toenemende ziektedruk, fluctuerende energiekosten en de voortdurende druk om de bedrijfsvoering te verduurzamen. De snelheid van deze veranderingen vereist snelle aanpassingen, met inzet van nieuwe technologieën en investeringen in de sector.

De Belgische aardappelsector staat wereldwijd bekend om haar aanpassingsvermogen, haar efficiëntie en haar vermogen om ver vooruit te denken. In 2024 legt Interpom de nadruk, op de energie die leeft in de aardappelsector. Onder meer via de ‘Innovation Tour’, wordt er een breed scala aan innovaties en ontwikkelingen, die oplossingen bieden voor een sector in versnelde transitie, gepresenteerd

Samenwerking binnen de keten is essentieel om een veerkrachtige aardappelsector te behouden en uitdagingen om te zetten in nieuwe kansen.

Seminars in een nieuw kleedje: innovatief, interactief en met kennis van zaken

De seminars op de beursvloer zetten in op het delen van kennis. Waar in vorige edities de nadruk lag, op krachtige presentaties, rond een amalgaam aan thema’s, gooit Interpom het in 2024 over een andere boeg.

Belgapom, de beroepsvereniging voor de Belgische aardappelhandel en –verwerking, stelt het programma samen en zal inzichten, opinies en discussies bundelen in interessante panel-debatten rond de meest brandend actuele thema’s. Daartoe doet Belgapom beroep, op haar uitgebreid netwerk aan experten uit het werkveld, de academische wereld, het middenveld, onderzoek en politiek. Het programma wordt begin oktober bekend gemaakt op www.interpom.be.

Online bezoekersregistratie en verkoop tickets gestart 

Vakbezoekers dienen zich vooraf online te registreren op de website van de beurs om hun toegangsticket te kopen. Ook de houders van een gratis uitnodigingskaart of een reductie promocode dienen zich vooraf te registreren via de code vermeld op de uitnodiging. Pas ná registratie (en betaling indien van toepassing) ontvangt de bezoeker zijn toegangsbadge. De tickets kunnen nu reeds online aangekocht worden op www.interpom.be.

INTERPOM is een initiatief van Belgapom, de erkende beroepsvereniging van de Belgische aardappelhandel en -verwerking. De praktische organisatie is in de handen van Kortrijk Xpo.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws